Re: Starobní důchodce
no mě se to nějak nezdá,není to náhodou invalidní důchod,nevím zda je v roce 2009 nějaká změna,ale do předčasného důchodu se mohlo jít jen 2 nebo 3roky před(teď přesně nevím)ale u předčasných důchodů byla výše výdělku omezena,a vůbec i ten věk se mi zdá nějaký nízký na starobního důchodce.
Jsem zvědavá na reakce odborníků v této problematice,je jich tady dost.
Re: Starobní důchodce
Při odchodu do předčasného důchodu si může důchodce přivydělat jen na dohodu o provedení práce nebo příležitostnou činností nebo jako osvč jen do určité výše zisku (pro r. 08 to bylo 51.744,--). O jiném omezení nevím, ale jestli někdo ano, tak sem s ním:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 3. 2009 14:10
Máme zaměstnance, který pracuje ve firmě 5 let a od ledna 2009 mu byl přiznám starobní důchod dle § 29 a § 76 zákona č. 155/1995 Sb. Tento zaměstnanec bude mít 26.3.2009 52 let.
Může si tento důchodce, i když se podle mě jedná o předčasný důlchod vydělat jakoukoliv částku v naší firmě.
Slávka