Re: Peněžitá pomoc v mateřství a pojiště
Hezký večer,
podle toho, co píšete, nárok na PPM máte, protože doby pojištění se sčítají. Pokud jste nastoupila jako zaměstnanec 1.3.2009, bude se Vám PPM počítat s této mzdy a podmínku 270 dní budete mít splněnuna PPm musíte nastoupit 6-8 týdnů před očekávaným dnem porodu, pokud byste před nástupem na PPM byla v PN, tak přesně 6 týdnů /pozor, jinak byste se mohla ošidit/-rada.. pokud připadne očekývaný den porodu na pondělí, musíte na PPm nastoupit v pondělí, pokud na úterý v úterý atd. Mějte se fajn
Re: Peněžitá pomoc v mateřství a pojiště
je to tak, určitě, sčítají se vám doby pojištění, předpokládám, že jset jako OSVČ byla nemocensky pojištěna... Dana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 3. 2009 16:28
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda-li budu mít nárok na peněžitou pomoc v mateřství vypočítávanou ze "současné" mzdy. Jsem ve 5.měsíci těhotenství a od 1.3.pracuji jako zaměstnanec (tímto ale asi nebudu splňovat podmínku účast na pojištění alespoň 270 dní - tedy pokud se do ní nezapočítává i doba pojištění jako OSVČ). Protože do této doby jsem pracovala několik let jako OSVČ a samozřejmě jsem byla přihlášena k pojištění. Vím, že to je trošku komplikované, ale mohl by mi někdo poradit? Děkuji moc.