Peněžitá pomoc v mateřství a pojištění

• (neregistrovaný)

6. 3. 2009 16:28

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda-li budu mít nárok na peněžitou pomoc v mateřství vypočítávanou ze "současné" mzdy. Jsem ve 5.měsíci těhotenství a od 1.3.pracuji jako zaměstnanec (tímto ale asi nebudu splňovat podmínku účast na pojištění alespoň 270 dní - tedy pokud se do ní nezapočítává i doba pojištění jako OSVČ). Protože do této doby jsem pracovala několik let jako OSVČ a samozřejmě jsem byla přihlášena k pojištění. Vím, že to je trošku komplikované, ale mohl by mi někdo poradit? Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 3. 2009 19:44

ddd (neregistrovaný)

Re: Peněžitá pomoc v mateřství a pojiště
      Hezký večer,
      podle toho, co píšete, nárok na PPM máte, protože doby pojištění se sčítají. Pokud jste nastoupila jako zaměstnanec 1.3.2009, bude se Vám PPM počítat s této mzdy a podmínku 270 dní budete mít splněnuna PPm musíte nastoupit 6-8 týdnů před očekávaným dnem porodu, pokud byste před nástupem na PPM byla v PN, tak přesně 6 týdnů /pozor, jinak byste se mohla ošidit/-rada.. pokud připadne očekývaný den porodu na pondělí, musíte na PPm nastoupit v pondělí, pokud na úterý v úterý atd. Mějte se fajn

• 7. 3. 2009 8:49

kačka (neregistrovaný)

Pokud se tedy doby pojištění sčítají (ze zaměstnaneckého poměru a z OSVČ),tak to je pro mě super zpráva. Je to tak, že?
      Ještě jednou děkuji moc :)

• 7. 3. 2009 13:14

ddd (neregistrovaný)

je to tak, určitě, sčítají se vám doby pojištění, předpokládám, že jset jako OSVČ byla nemocensky pojištěna... Dana

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).