Re: Opusteni firmy
to záleží na úpravě stanovené firmou ve věci přidělování prac.oděvů a pomůcek, běžně se na toto zpracovává vnitřní předpis, se kterým je zaměstnanec seznámen při nástupu a podle toho se postupuje. POkud jste přispíval, musí to být řešeno bUď ponecháním, případně doplatit zbytek hodnoty nebo vrácením a to jak oděvu tak i peněz. Obuv by se z hygienických důvodů neměla vůbec vracet, měla by zůstat zaměstnanci.
>>Pri skonceni PP si mohu vzit sve osobni veci.
>>Vstahuje
>>se to i na nafasovanou obuv na kterou jsem si
>>prispival ??? A co monterky a dalsi obleceni ???
>
>to záleží na úpravě stanovené firmou ve věci
>přidělování prac.oděvů a pomůcek, běžně se na toto zpracovává
>vnitřní předpis, se kterým je zaměstnanec seznámen při
>nástupu a podle toho se postupuje. POkud jste
>přispíval, musí to být řešeno bUď ponecháním, případně
>doplatit zbytek hodnoty nebo vrácením a to jak oděvu tak i
>peněz. Obuv by se z hygienických důvodů neměla vůbec
>vracet, měla by zůstat zaměstnanci.Tak to jste mne potesili, viím ze zakony v nasi republice si vyklada kazdy po svem.Takze co podnikatel to ZLODEJ.Vnitrni predpisy nebyly zadny. Ja pracoval u firmy 3 roky a zamestnavatel chce naspet i to co jsem nenafasoval.to mne jen utvrzuje ze nynejsi ZP je k nicemu. Diky.A zdar NENAZRANYM KAPITALISTUM
Ale ale, nepřehánějte. Pokud u té firmy, kde jste pracoval, hradil pracovní oděv a obuv zaměstnavatel, pak toto zůstává jeho majetkem a zaměstnanec je povinen obojí ve firmě ponechat. Co s tím zaměstnavatel udělá je jeho věc (i kdyby je pak třeba spálil), firma to platila, jsou to firemní věci. Takže v tomto případě by zaměstnavatel mohl říct, že zloděj je bývalý zaměstnanec, který si ty věci ponechal. Pokud jste se ale částečně na úhradě pracovního oděvu a obuvi podílel, máte právo na vyrovnání, ale normálně platí, že ochranné pomůcky, oděv a obuv hradí zaměstnavatel a tyto věci jsou jeho majetkem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 3. 2009 16:50
Pri skonceni PP si mohu vzit sve osobni veci. Vstahuje se to i na nafasovanou obuv na kterou jsem si prispival ??? A co monterky a dalsi obleceni ???