Re: osvč jako hl.příjem a zaměst.jako ve
FÚ je to jedno.Z podnikání vyplníte přílohu č.1.výsledek přenesete do ř.č.37..Dále,částky z Prohlášení(od zaměstnavatele)rozepíšete do řádků č.31 až 34.následně ř.36 .A pak pokračujete dál.Rozlišujete hlavní a vedlejší činnost až v Přehledech pro ZP a OSSZ.Neměl by být problém tam zajít a zeptat se.U nás jsou celkem slušní a radí.
Re: osvč jako hl.příjem a zaměst.jako ve
Přeplatek na dani Vám vyjít musí, když jste nepodepsala prohlášení u zaměstnavatele. A proč ho nepodepíšete? Tam nemá vliv hlavní a vedlejší činnost. A ještě - když jste ve ztrátě - nebylo by lepší mít OSVČ jako vedlejší? ušetřila by jste na SP a ZP. (pokud teda nemáte hodně malý příjem ze zaměstnání)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 3. 2009 16:58
Dobré odpoledne, prosím Vás, nejsem si jistá jak vyplnit tiskopis pro daň z příjmu v případě, že
OSVČ mám nahlášenou jako hlavní činnost, ale přitom jsem z podnikání 2008 ve ztrátě 20tisíc.
dále mám prac. smlouvu na vedlejšák u zaměstnavatele,
dostala jsem od něho vyplněné Prohlášení, které jsem NEPODEPSALA.
mám 1 dítě.
tiskopis pro FÚ: kam zapíšu že podnikání dle parag.7 bylo jako moje hlavní činnost? a kde rozliším že příjmy dle par.6 jsou vedlejší? nebo to je finančáku jedno a nikam se toto nerozlišuje? ptala jsem v okolí, každý pracuje na hlavní pr.poměr a podnikání má na vedlejšák, já to mám přesně naopak, takže mi nikdo neporadil. a vyšel mi přeplatek na dani, a bojím se ho tam napsat, když z podnikání jsem vlastně v mínusu. jestli jsem to vysvětlila správně. a to jsem se ještě nekoukla na tiskopisy pro sociálku a VZP, jestli je budu umět vyplnit.
děkuju za radu ohledně tiskopisu pro fin.úřad. Blanka Kralupy