Re: doplatek zdravotního??
Souhlasím s druhou odpovědí platí se za každý den osoba bez zdanitelných příjmů od 1.1.09 min 1080,- za měsíc,takže podle mě bude platit asi 695,-. přesně vám to řeknou na VZP.
tj.1/18 z 1080,-.
Z dotazu jsem pochopila, třeba špatně, že do konce února nebylo nic, ale od 1.3. něco ano, snad zaměstnání. V takovém případě netrvalo toto období bez zaměstnání apod. celý kalendářní měsíc a nemusí se proto nic odvádět.viz zákon o pojistném na zdravotní pojištění § 3b.Něco jiného by bylo, kdyby tato situace trvala i nadále.
Já si dovolím nesouhlasit a přiklonit se k názorům výše zmíněným.§3b) nám pouze říká, že pokud za osobu po celý měsíc neplatí ZP zam-tel nebo stát je osoba povinna uhradit ZP z VZ = min.mzda(8000), což činí 1080,--Kč.Takže bych doporučovala zařídit se podle rad paní Zuzi a neriskovala bych zbytečně penalizaci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 3. 2009 9:24
Dobrý den,
v pracovním poměru do 10. 2. a od té doby do konce února žádná práce ani pracák. Musím si doplácet zdravotní??
Díky