Re: Účet na podnikání
Razítko mít nemusíte - faktury můžete posílat e-mailem. Samostatný účet také ne, ale je to mnohem přehlednější při účtování. Navíc dnes je již dost bank které nabízí účty s minimálními nebo dokonce nulovými poplatky. Takto budete předkládat FÚ i Vaše soukromé platby.
Re: Účet na podnikání
Banku jsem právě hledala,ale zdáli se mi právě vysoké poplatky.Proísm neporadil(a) by jste jaká banka by byla tedy nejvhodnější??Takže ,jestli rozumím dobře převedla bych si ze svého soukrommého účtu do začátku nějaké peníze jako vklad.Nebo to jde i jinak,aby to bylo pro FÚ vše v pořádku??Moc děkuji za odpověd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2009 6:31
Musím mít vedený samostatný účet na podnikání,když budu začínat.Peníze na nákup zboží dám vlastně ze svého soukrommého účtu,rovněž tak všechny výdaje na udržení podnikání,telefon,internet,..... ,pak mi budou chodit platby za prodej na účet,nebo na adresu složenkou v rozmezí 100-300,-kč převodem,na příjem budu mít vlastně paragon,kde bude uvedena cena zboží + poštovné a balné.Musím mít razítko??
Děkuji za odpověd a přeji pěkný den