Re: Přijmy r. 2008
pokud se liší ř. 1 + 2, tak uvedete ř. 2 a k tomu příslušné řádky (až bude rozdíl doplacen, tak musí zam-tel vystavit potvrzení a dotyčný zam-ec musí podat daň.př., i kdyby jinak neměl povinnost podat daň.př.)
pokud z DoPP byla sražena zálohová daň, tak ji uvádíte na ř. 84 (a samozřejmě musíte uvést i příjem na ř. 31)
Dobrý den, mám podobný dotaz.
V měsících 9-11/2008 jsem vykonávala DoPP. Nejdříve jsem nepodepsala prohlášení, tak mi v září zam-tel daň odvedl. Příjem byl do 5tis - proto to byla srážková, ne zálohová? Srážková daň se uvádí někde do přiznání?
Prohlášení jsem podepsala začátkem října, za 10a11/2008 byla tudíž moje daň 0 Kč.
Potvrzení o zdanitelných příjmech jsem ale od účetní dostala jen za měsíce 10a11. Je to tak správně? Září nikam v přiznání neuvádím?
Děkuji za radu.
Možná Vám pomůže i tento odkaz:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=550175
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2009 9:23
Dobrý den,
prosím o pomoc. Mám potvrzení o zdan. příjmech, který byl zaměstnán do 11/08. řádek č. 1 a řádek č. 2 se liší. Jakou částku mám uvádět do DPFO??
Uvádí se sražená daň z dohody o vykonání prácedo DP na ř. číslo 84??
Moc Vám děkuji