Re: Žádost o poskytnutí součinnosti (exe
Pokud ve vyzve skutecne neni uveden prislusny § dle ktereho zadaji o soucinnost (o cemz znacen pochubuji), dosahnete tak max. o zaslani nove vyzvy, pozadovane skutecnosti vsak sdelit budete muset.
Re: Žádost o poskytnutí součinnosti (exe
on je to problém - zam-ec si napíše, že chce zasílat na svůj účet mzdu, tak ji na tento účet zasíláte, ale už není povinnost nikoho zjišťovat, zda je to opravdu jeho účet (ale je zákon splněn - vy to berete, jako, že to je "jeho" účet, protože si to tak napsal)
takže, se může stát, pokud nahlásíte tento účet, že to není ve skutečnosti jeho účet, ale třeba jeho manželky nebo milenky a budete mít problém, protože zablokují účet někomu nevinnému
asi bych to nějak přešla - neodpovídala bych na to, příp., ať jim sdělí č. účtu sám zam-ec
jsou to problémy, lidi nadělají dluhy a ještě přivedou do problémů ostatní (včetně MÚ)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2009 10:14
Dobrý den, prosím pěkně, mohl by mi někdo poradit.
Dostali jsme na jednoho zaměstnance od Exekutorského úřadu Žádost o poskytnutí součinnosti . Vše je mi jasné i co se týká exekucí, ale nevím, co všechno spadá už soukromí toho zaměstnance. Mám sdělit (prásknout), na jaké číslo účtu jsou zaměstnanci posílány finanční platby (výplata), jaká je přesná výše těchto plateb a ke kterému dni jsou hrazeny. Nejsem si jistá , zda číslo účtu vůbec můžu tomuto orgánu sdělít. To by snad měl kdyžtak sám ten zaměstnanec sdělit a ne já. A přesná výše plateb mi taky není jasná, když výplatu má pokaždé jinou a hlavně ještě ani žádnou nedostal, je nový. Ani žádným paragrafem se neohánějí, tak opravdu nevím, zda to číslo účtu můžu poskytnout?? Já bych to raději nedělala. Stejně si ho někde vyšťourají a zablokujou mu ho, ale strkat pod nos jim ho asi nebudu. Co myslíte??? Děkuji.