Re: DZPFO 2008
>Dobrý den,
>chtěla jsem se zeptat,budu dělat sama daňové
>přiznání,od ledna do září jsem pracovala v jednom podniku,v
>září,jak jsem tam skončila, tak jsem hned nastoupil do
>jiného podniku,kde jsem skončila říjnu a nahlásila se
>na pracovní úřad a byla tam do konce roku.
>Když si budu podávat daňové přiznání,tak vypíši příjmy
>z toho prvního podniku,pak z toho druhého a co ten
>pracovní úřad?Jo a musím k tomu přiznání dávat kopie,těch
>zdanitelných a příjmů a zaplacených záloh,no asi
>určitě.
Příjmy ze závislé činnosti sečtete do jednoho,hm.zabezpečení z ÚP se nezdaňuje - do DP nepatří, Potvrzení přiložíte originál (proč kpoie ?) a potvrzení o evidenci na ÚP.
>A taky jsem se chtěla zeptat,zda si můžu uplatnit
>slevu na poplatníka za celý rok?Dále jsem uplatňovala
>daňové zvýhodnění na dceru,který v červenci složila státní
>závěrečné zkoušky a v srpnu měla ještě měsíc
>prázdnin,tak do kdy si uplatniňuji to daňové zvýhodnění.
>Moc vám děkuji za odpověď.
Ano,dáte slevu za celý rok. Na dceru do 26 let studium dáte za 8 měsíců, pokud v srpnu nikam na celý měsíc nenastoupila ( na část měsíce by mohla pracovat).
Mohla jste si do 15,2, požádat o roční zúčtování daně u svého posledního zaměstnavatele v roce. ( tak příště).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2009 12:46
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat,budu dělat sama daňové přiznání,od ledna do září jsem pracovala v jednom podniku,v září,jak jsem tam skončila, tak jsem hned nastoupil do jiného podniku,kde jsem skončila říjnu a nahlásila se na pracovní úřad a byla tam do konce roku.
Když si budu podávat daňové přiznání,tak vypíši příjmy z toho prvního podniku,pak z toho druhého a co ten pracovní úřad?Jo a musím k tomu přiznání dávat kopie,těch zdanitelných a příjmů a zaplacených záloh,no asi určitě.
A taky jsem se chtěla zeptat,zda si můžu uplatnit slevu na poplatníka za celý rok?Dále jsem uplatňovala daňové zvýhodnění na dceru,který v červenci složila státní závěrečné zkoušky a v srpnu měla ještě měsíc prázdnin,tak do kdy si uplatniňuji to daňové zvýhodnění.
Moc vám děkuji za odpověď.