Re: Roční zúčtování sleva na děti-SPĚCHÁ
já vím, že je to její blbost, ale asi by jí celý nárok na 2 děti vyplatili jako bonus a to se mně zdá škoda nechat to plavat.
Takže myslíte, že i když má RZD hotové(něměla žádnou vratku, protože po slevě neměla žádnou daň) a podá daňové přiznání, dostane to vyplaceno???
Na daňový bonus na děti je nárok, samozřejmě. Můžete jej uplatnit i za roky zpětně. Vy jí jen vystavte potvrzení o zdanitelných příijmech za rok 2008 a dole vyplňte, že bylo provedeno RZD a s jakým výsledkem. Sama ať si podá daňové přiznání na FÚ.
Jak píše www, vydat potvrzení, napsat kolik bylo vyplaceno a šup s tim na finančák. Vím, že to jde, protože jsem takto postupovala u svého otce, kterému udělalai zúčtování v zaměstnání a tenkrát ještě fungovalo společné zdanění manželů... Tak jsme podali přiznání a není v tom žádný háček, místo 4 tisíc, dostal 14...
>>>>Dobrý den, nevím co mám dělat. Provedla jsem RZD , už
>>>>mám zaúčtováno i vyplaceno a přišla zaměstnankyně, že
>>>>zapomněla uplatnit slevu na děti. Lze to ještě a
>>>>pokud
>>>>ano jak??? Děkuji
>>>
>>>Nevím zda lze opravit ve mzdách, ale je to její
>>>blbost
>>>(takže já bych se nestresovala) já bych jí poradila,
>>>ať si podá daň. přiznání, tam se to ještě v klidu
>>>nechá
>>>zohlednit.
>>já vím, že je to její blbost, ale asi by jí celý
>>nárok
>>na 2 děti vyplatili jako bonus a to se mně zdá škoda
>>nechat to plavat.
>>Takže myslíte, že i když má RZD hotové(něměla žádnou
>>vratku, protože po slevě neměla žádnou daň) a podá
>>daňové přiznání, dostane to vyplaceno???
>
Moc, moc všem děkuji.
>Jak píše www, vydat potvrzení, napsat kolik bylo
>vyplaceno a šup s tim na finančák. Vím, že to jde, protože
>jsem takto postupovala u svého otce, kterému udělalai
>zúčtování v zaměstnání a tenkrát ještě fungovalo
>společné zdanění manželů... Tak jsme podali přiznání a není
>v tom žádný háček, místo 4 tisíc, dostal 14...
.. a je to je postup některých účetních .. já vím,že je to práce navíc,ale není vůbec problém to další měsíc přepočítat a vrátit,kolik lidí si neví rady s daň.přiznáním .. a účetní to nic neudělá,vlastně za ní pracuje program .. mám 500 lidí ke mzdám,a vždy jsem se snažila jim pomoci.takhle jsou pak bezradní .. a vás může hřát vědomí,že jste někomu pomohla .. je to jen můj názor,ale opravy se dají udělat kdykoliv,a pokud vše doloží se správným datem,jde vždy vše .. kolikrát jsem se setkala s přístupem účetní,že když už je po 15.2.,neudělá ani to nejmenší .. a je to jen a jen na lidech,vy ji pomůže vrátit peníze a ona nebude stresovaná z FÚ ..
Je pravda, že s antidatováním lze udělat hodně, ale na druhou stranu nevidím důvod, proč by tady v tomto případě měla mzdová dělat, že šlo o její chybu a zúčtování opravovat, když už má vše hotové a vyplacené. Legrační mně přijde starost o stres té paní z FÚ. Už delší dobu mám dojem, že by se měli zaměstnanci taky trochu "stresovat".
Já jsem jí to daňové přiznání zpracovala a ona si ho jenom podepíše a podá. Pro mně je to fakt asi jednodušší než to opravit ve mzdách, protože jsem to ještě nedělala a nevím jak. Ale ještě bych měla prosím jeden dotázek.
Ona musí mít zdan.příjem 48000,-/rok. To je proím myšlena hrubá nebo superhrubá mzda? a tato paní má HM 30928,- z TPP a 22 200,- z DPP(DPP měla také u nás). Splnila tuto podmínku?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2009 16:06
Dobrý den, nevím co mám dělat. Provedla jsem RZD , už mám zaúčtováno i vyplaceno a přišla zaměstnankyně, že zapomněla uplatnit slevu na děti. Lze to ještě a pokud ano jak??? Děkuji