Re: Neomluvená obsence - ZP
8000 : 31 x 2= 516.12 VZZP za dva dny v březnu , musíte do toho vzít i 1.3. x 13,5%= 69,67 Kč = 70 odvod ZP za březen,ale asi mu to nebudete mít z čeho srazit,pokud to nezaplatí v hotovosti do pokladny,tak to z něj těžko dostanete ,ale odvést ZP to musíte .. vám tohle nepočítá program ??
pokud jeho pr.poměr skončil dnem převzetí výpovědi,tj. 2.3.09,tak je to tak,jak jsem napsala.
Počítá se to jednoduše,min.mzda tj. 8000 podělíte počtem kal.dnů měsíce,kterého se to týká,vynásobíte počtem kal. dnů A,vyjde vám min. vyměř. základ ZP a vynásobíte 13,5% /za A má platit vše,pokud by to bylo neplacené povolené volno,pak je to na dohodě,kdo a kolik zaplatí,ale většinou zaměstnavatel neplatí těch 9%,musí si to žadatel o nepl.volno zaplatit sám/.
Dobrý den,
ještě jednou díky. Už vím proč těch 175,.. Je to tak, že program spočítal 13,5% z přečerpané dovolené-tj. 1 den "A" + 4 Dovolené. Přestože mi bylo původně na hotlince řečeno, že si ZP za tuto dovolenou mám dopočítat ručně a zadat do srážek. Díky za pomoc :o)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2009 16:40
Nevím si rady kolik bude činit ZP u zaměstnance, který 2.3. převzal výpověď. Tento den má ještě tedy "A" a mělo by být odvedené zdravotní pojištění. Jak vypočítám toto ZP??
Prosím poradí někdo? Děkuji moc