Zboží z EU a daň.doklad

• (neregistrovaný)

10. 3. 2009 8:05

Vím, že toto téma se tu již několikrát řešilo ale bohužel z toho i tak nejsem moc moudrá.
    Dne 26.2. jsme obdrželi zboží z EU (přepravu jsme si zajišťovali sami, zboží jsme v EU nakládali 24.2.)
    Dne 9.3. jsme obdrželi fakturu, kde datum vystavení je 24.2.
    Pro přepočet cizí měny používáme kurs platný pro 1.den v měsíci - pro únor je to tedy kurs 27,87 a pro březen 28,125.
    Co je pro mě datum uskutečnění plnění - datum vystavení dokladu nebo datum obdržení dokladu? S tím souvisí i jaký kurs použiji. Dle § 25 bych si myslela, že datum vystavení faktury ale dle diskuse by to měl být datum obdržení dokladu?????
    Přijatý doklad neobsahuje žádné sdělení dle §35 - je to velký problém?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 3. 2009 8:18

Marketa (neregistrovaný)

Re: zboží z EU a daň.doklad
      Já beru jako DUZP datum,kdy doklad obdržím. I když mám únorový datum na faktuře a přijde mi faktura až v březnu, beru jako DUZP březnové datum.

• 10. 3. 2009 13:25

Peťka (neregistrovaný)

Taky jsem řešila s dodavateli z EU ať mi píšou sdělení dle §35 a napsala jsem i odkaz na šestou směrnici, ale bez úspěchu. Jak kdybych házela hrách na stěnu a něco si sama vymýšlela. Po konzultaci s FÚ, řekli, že faktury nezpochybní. K faktuře jsem si založila přečtený e-mail, kde je že žádám o doplnění.

• 11. 3. 2009 8:15

MS (neregistrovaný)

Mám jednu drzou prosbičku. Nebudete mít nějakou větičku v angličtině, která by na faktuře měla být? Na jazyky jsem antitalent a pokud dodavatele o něco budu žádat, chtěla bych aby to mělo hlavu a patu. Moooooc děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).