Vyplacení ošetřovného sociálkou

• (neregistrovaný)

10. 3. 2009 8:31

Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s proplácením ND sociálkou. Jsme "bývalá velká organizace", takže jsme od nového roku nováčkem ve spolupráci se sociálkou ohledně proplácení nemocenského, ošetřovného atd. Kolegyně byla na ošetřovačce v polovině ledna a doteď jí nepřišly peníze, i když jsme potřebné podklady odevzdaly na PSSZ bez prodlení. Na školení nám říkali, že lhůta pro výplatu je 30 dní. Je skoro polovina března a pořád nic. Je jen netrpělivá nebo máte také podobnou zkušenost?
    Děkuji za každou reakci.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 3. 2009 9:58

Anna (neregistrovaný)

Re: Vyplacení ošetřovného sociálkou
      Máme zaměstnankyni, která žádala o PPM od 2.ledna. Mluvila jsem s ní ve čtvrtek a také neměla nic. Naštěstí není případ, že by žila od výplaty k výplatě...

• 10. 3. 2009 10:29

1234a (neregistrovaný)

za konec ledna vyplaceno před čtrnácti dny - u dvou zaměstnankyň.

• 10. 3. 2009 11:45

Agáta (neregistrovaný)

Nevíte někdo, jestli má sociálka konkrétní výplatní termín v měsíci? Prý by měla vyplácet 2x do měsíce, ale podle reakcí a prozatímních mých zkušeností se mi tomu nechce věřit.

• 10. 3. 2009 15:33

Anna (neregistrovaný)

Podle zákona mají vyhlásit výplatní termín a zároveň termín, do kdy se mají předložit doklady, aby bylo v termínu vyplaceno. U nás nic takového nevyhlásili a tvrdí, že platí každý den, co mají spočítáno. Prý stíhají v zákonném termínu 30 dní... Umíte si představit, že máte termín 30 dnů od dodání dokladů ve mzdové účtárně? :-))

• 26. 3. 2009 21:56

barat ewald ing. (neregistrovaný)

JSEM ABSOLUTNĚ ZNEPOKOJEN, PROTOŽE NASTOUPIL SYN DO ŠKOLKY (=NEMOCNOST), V LEDNU MĚLA PARAGRAF MANŽELKA, V ÚNORU TAKY, V BŘEZNU TAKÉ JÁ, SAMOZŘEJMĚ, ŽE NIKDE NENÍ VIDĚT ANI KORUNA.

ZNÁME SPOUSTU RODIN, KTERÉ TAKÉ NEDOSTALY ANI PENNY - A NĚKTEŘÍ Z NICH JSOU NA KAŽDÉ KORUNĚ ZÁVISLÍ.

Z TOHO PLYNE POUZE JEDINÉ - BOMBARDUJTE JE E-MAILY, PIŠTE JIM A NAVŠTĚVUJTE JE.

NEUVĚŘITELNÉ? JSTE PŘECE V ČR, TADY SE BĚŽNĚ ODSUZUJÍ I OBĚTI TRESTNÝCH ČINŮ, TAK ČEMU SE DIVIT. NESKUTEČNÝ CHLÍV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).