Re: Vyplacení ošetřovného sociálkou
Nevíte někdo, jestli má sociálka konkrétní výplatní termín v měsíci? Prý by měla vyplácet 2x do měsíce, ale podle reakcí a prozatímních mých zkušeností se mi tomu nechce věřit.
Podle zákona mají vyhlásit výplatní termín a zároveň termín, do kdy se mají předložit doklady, aby bylo v termínu vyplaceno. U nás nic takového nevyhlásili a tvrdí, že platí každý den, co mají spočítáno. Prý stíhají v zákonném termínu 30 dní... Umíte si představit, že máte termín 30 dnů od dodání dokladů ve mzdové účtárně? :-))
JSEM ABSOLUTNĚ ZNEPOKOJEN, PROTOŽE NASTOUPIL SYN DO ŠKOLKY (=NEMOCNOST), V LEDNU MĚLA PARAGRAF MANŽELKA, V ÚNORU TAKY, V BŘEZNU TAKÉ JÁ, SAMOZŘEJMĚ, ŽE NIKDE NENÍ VIDĚT ANI KORUNA.
ZNÁME SPOUSTU RODIN, KTERÉ TAKÉ NEDOSTALY ANI PENNY - A NĚKTEŘÍ Z NICH JSOU NA KAŽDÉ KORUNĚ ZÁVISLÍ.
Z TOHO PLYNE POUZE JEDINÉ - BOMBARDUJTE JE E-MAILY, PIŠTE JIM A NAVŠTĚVUJTE JE.
NEUVĚŘITELNÉ? JSTE PŘECE V ČR, TADY SE BĚŽNĚ ODSUZUJÍ I OBĚTI TRESTNÝCH ČINŮ, TAK ČEMU SE DIVIT. NESKUTEČNÝ CHLÍV.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 3. 2009 8:31
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s proplácením ND sociálkou. Jsme "bývalá velká organizace", takže jsme od nového roku nováčkem ve spolupráci se sociálkou ohledně proplácení nemocenského, ošetřovného atd. Kolegyně byla na ošetřovačce v polovině ledna a doteď jí nepřišly peníze, i když jsme potřebné podklady odevzdaly na PSSZ bez prodlení. Na školení nám říkali, že lhůta pro výplatu je 30 dní. Je skoro polovina března a pořád nic. Je jen netrpělivá nebo máte také podobnou zkušenost?
Děkuji za každou reakci.