Nemocenská - moc prosím o radu

• (neregistrovaný)

10. 3. 2009 11:25

dobrý den,
    poprvé mám tady od zaměstnance neschopenku.
    dodal mi díl č. III - chci se zeptat, dole je uvedeno:
    písemný souhlas k uznání dočasné pracovní neschopnosti za více než tři kalendářní dny přede dnem zjištění vydala OSSZ(příslušný orgán nemocenského pojištění) v ............den.........
    a povolené vycházky od: do:
    Mám otázku:dělám to poprvé, Mám si to vyplnit sama? nebo jak je to myšleno s tím písemným souhlasem - tam si jen vyplním příslušnou OSSZ ? ale kterou? Naše společnost sídlí v Opavě, takže opavskou nebo příslušnou ossz zaměstnance? v případě delší nemoci než 14 dnů - si nejsem jistá zdá posílat na opavskou OSSZ nebo příslušnou OSSZ zaměstnance který má sociálku v Ostravě?
    a ty vycházky určí kdo?
    prosím poraďte ,
    moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 3. 2009 11:38

Jana M (neregistrovaný)

Re: nemocenská - moc prosím o radu
      Tato část III. zůstává u zaměstnavatele k proplacení náhrady. K tomu je nutno dodat buď potvrzení o trvání PN ke 14. dni a nebo část V. uschopnění, pokud PN trvá 14 KD . Souhlas OSSZ je nutný pokud lékař vystaví PN více než 3 dny zpět.

• 10. 3. 2009 11:57

Kveta (neregistrovaný)

Vycházky vypisuje lékař. Na základě této informace můžete kontrolovat dodržování léčebného režimu zaměstnancem.
      Nemocenskou posílá s.r.o. podle sídla firmy. Pokud jste z Opavy jako naše firma, tak do Opavy.

• 10. 3. 2009 12:04

R (neregistrovaný)

Děkuji Vám za odpověd.
      Když doktor nevypsal vycházky, vadí to ?
      takže když nastane 14 den, což vychází na neděli, pošlu díl. č. 4, + přílohu,+doklad o trvání prac neschopnosti na OSSZ teda do Opavy(jelikož mi tady zaměstnanec napsal jeho adresu OSSZ z Ostravy, tak jsem si nebyla jistá), jen mám ještě prosbu do jakého dne, myslím když nastane 15 den prac. neschopnosti musím dodat podklady na OSSZ - do 8 dnů od 15 dne nebo ihned?
      děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).