Re: Nemoc
Musí Vám donést lístek na peníze k 31.3. nebo ukončenou neschopenku, pokud se uzdraví dřív. Vy mu proplatíte náhradu do dnešního dne (14. den nemoci) a díl IV. a lístek na peníze popř. díl V (ukonč. neschopnost) pošlete na sociálku spolu se žádostí o proplacení nemocenského, kde bude vyčíslený jeho příjem a vyloučené doby za předchozích 12 měsíců. Já si díl IV a V nebo lístek na peníze ofocuji, abych měla jeho nepřítomnost doloženou v docházce, i když bez peněz.
Re: Nemoc
Vy si založíte díl č. III a lístek na peníze, vystavený ke 14. dni nemoci (tj. potvrzení o trvání dočasné pr. neschopnosti). Na základě toho budete platit náhradu mzdy v pracovních dnech, přičemž za první 3 pracovní dny nic.
Pro sociálku odložíte díl č. IV a pak Vám bud k tomu dodá díl č. V (což je uschopenka) nebo opět lístek na peníze ke konci března, pokud nemoc bude pokračovat dál. Toto pak všechno řádně vyplněné jak zaměstnancem tak zaměstnavatelem odevzdáte na sociálce a k tomu přidáte tu Přílohu k žádosti, ve které vyplníte výdělky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 3. 2009 11:45
Zaměstnanec donesl nem. lístek má nschopnost od 25.2.09
dnes je to 14 den a aby nemocenská šla má mi donest co a já
udělám co? Pošlu IV. díl na OSSZ, ale v tom případě by mi měl zaměstnanec donést lístek, že nemocenská pokračuje, ne?