Přijatá zál. fa

• (neregistrovaný)

10. 3. 2009 14:16

Prosím , kdo poradí se zavedením přijaté zál. fa do DE POHODA uhrazené bankou a následnému obdržení daň. dokladu k ní. Nevím jak zlikvidovat. Děkuji moc moc moc.J.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 3. 2009 14:50

L. (neregistrovaný)

Re: Přijatá zál. fa
      Zálohovou fakturu zapíšete do zálohových faktur - fakturace, přijaté zálohové faktury
      potom daňový doklad zapíšete do faktur přijatých - tj. fakturace, přijaté faktury - zapište ji pomocí jednotlivých položek, poté dáte záznam, zálohové faktury (objeví se vám seznam zálohových faktur, vyberete příslušnou zálohovou fakturu) a dáte přenést do dokladu, objeví se tabulka s vyúčtováním faktury. Snad je to alespoň trochu srozumitelné :-) Hezký den

• 10. 3. 2009 15:11

Janinka (neregistrovaný)

Děkuji moc. Ale ještě dotaz. Tu přijatou fa pak už normálně zlikviduji bankou že? Ještě jednou díky

• 10. 3. 2009 16:02

L. (neregistrovaný)

Teď jsem si všimla, že asi máte DE, já vám popisuju účetnictví, tak postup v DE neznám, v tom neúčtuji. Ale dle mého, pokud zaplatíte zálohovou fakturu přes banku, potom zaúčtujete úhradu zálohové faktury přes banku a daňový doklad už potom spárujete s touto zálohovou fakturou, takže tam už přes banku účtovat nebudete, protože už nic neplatíte, ale říkám Pohodu DE neznám, tak se omlouvám, to DE jsem v dotazu přehlídla. Třeba poradí někdo jiný :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).