Re: Roční harmonogram služeb.
Ale stejně je na daný rok stanovený fond pracovní doby, takže mi není jasné kam to pořád chce přesouvat. Pokud budete mít přesčasy, můžete si je vybrat v náhr. volnu nebo je zaměstnavatel proplácí. Harmonogram práce bez přesčasů je nutný pro dobu nemoci pracovníka, kvůli výpočtu náhrady mzdy.
Mrkněte se do Zákoníku práce, §93 a 93 a) - práce přesčas a práce přesčas ve zdravotnictví. § 83 odst. 2 stanoví nerovnoměrné rozvržení pracovní doby.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 3. 2009 18:55
Pracuji jako řidič zdrav.záchr.služby.Zaměstnavatel zpracoval plán služeb na období 52 týdnů(roční harmonogram) s tím, že počet hodin je nerovnoměrně rozdělen do jednotlivých měsíců. Prosím o odpověď, zda služba navíc, mimo uvedený harmonogram, je službou přesčasovou. Zaměstnavatel věc řeší tak, že dodatečně upravuje normu v jednotlivých měsících. Např. v únoru jsem odpracoval službu navíc. Byla mi navýšena norma hod. za únor +12hod. Uvedené +hodiny byly ubrány z normy za měsíc prosinec. Děkuji.