Daňové přiznání

• (neregistrovaný)

10. 3. 2009 21:44

Dobrý den, prosím o radu, zda mám za rok 2008 podávat daňové přiznání jestliže jsem odpracovala pouze listopad a prosinec. Zbytek roku jsem z části studovala a také byla na úřadu práce. Po celý rok jsem platila životní pojištění a mám nárok na jeho odečet.
    Děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 3. 2009 22:08

www (neregistrovaný)

Re: Daňové přiznání
      Ano, podat DPFO, máte-li potvrzení o příjmech od zaměstnavatele a sraženou daň z tohoto příjmu můžete si uplatnit i životní pojištění.

• 10. 3. 2009 22:16

Zuzka S. (neregistrovaný)

Pokud jste v zaměstnání zaplatila nějakou zálohu na daň, ve vlastním zájmu DP podejte. Určitě Vám vznikne přeplatek a v DP požádejte o jeho vrácení.

• 10. 3. 2009 22:30

Veronika (neregistrovaný)

A životní pojištění si odečítám jen částku za dva měsíce? Jelikož jsem odpracovala pouze dva měsíce a částka z žívotního pojištění je za celý rok. Ještě mám tedy další dotazy. Potvrzení o ukončení studia nemám. Potvrzením mi tedy je jen kopie diplomu? Končila jsem v červnu a do konce srpna jsem měla nárok na prázdniny. Jak tedy doložit tyto měsíce? Nebo si to dokáží na finančním úřadu zjistit sami? Na měsíce, které jsem byla na úřadu práce potvrzení mám.

• 10. 3. 2009 23:32

xy5

pokud jste pracovala jen 2 měsíce, tak bude stačit sleva na poplatníka, životní poj. s největší pravděpodobností vůbec nepůjde uplatnit
      pokud jste ukončila VŠ v červnu, tak jste měla prázdniny max. do července, pokud jste nepracovala a nepřihlásila se na ÚP, tak máte s největší pravděpodobností dluh na zdrav. pojištění za srpen (raději si ověřte, ať Vám neroste dluh včetně penále). Předpokládám, že od září jste byla na ÚP.

• 11. 3. 2009 22:11

Veronika (neregistrovaný)

Studovala jsem na VOŠ. Zjišťovala jsem si, že nárok na prázdniny mám a nikde mi problém nevznikl.
      Děkuji za pomoc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).