Re: Daňové přiznání na mateřské
pokud jste pobírala pouze nem.dávky a peněžitou pomoc v mateřství,ty se nezahrnují do dan.přiznání, ale počítají se pokud by si manžel chtěl uplatnit slevu na manželku,tak součet těchto příjmů,popř. včetně hrubé mzdy, nesmí přesáhnout 68 tis..,jedná se o dva odlišné pojmy
po pen.pomoci v mateřství jste měla požádat o čerpání dovolené,a to by byl hrubý příjem ..ale pokud jste měla podepsané daň.prohlášení u zaměstnavatele,nemusela vám být sražena žádná daň,musíte se domluvit s vaší účetní ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 3. 2009 23:12
Dobrý den, potřebovala bych poradit s daňovým přiznáním. Do 16.1.2008 jsem byla na nemocenské, od 17.1.2008 jsem nastoupila mateřskou dovolenou. Byla jsem se poradit na finačním úřadě a tam mi řekli, že žádné příjmy dokládat nemusím, ale teď se na internetu dočítám, že nemocenská a mateřská se do příjmů počítá - takže jak to tedy je? Mám si na sociálce pořádat o potvrzení příjmů?
Moc děkuji za odpověď.