Re: Nemocenská
>Od 1.5.2008 jsem pracovala na dohododu o pracovní
>činnosti, bylo tedy za mě placeno soc. i zdrav. pojištění,
>pracovala jsem dle potřeb zaměstnavatele, 9. 3. jsem
>onemocněla a v podstatě náhodně jsem se dozvěděla, že
>zaměstnavatel mě k 3.3.2009 odhlásil z OSSZ, s tím, že
>ubývají zákazníci a tudíž není práce, dohodu o
>ukončení pracovní činnosti mi nedal podepsat ani nepředložil,
>ačkoli 1.5.2008 jsem podepisovala nástup do zaměstn.
>na základě dohody o pracovní činnosti, nyní jsem se
>ocitla v naprostém vákuu, ani nevím, kam mám odevzdat
>neschopenku, zda se mám přihlásit na úřad práce, protože
>nemám v ruce žádné ukončení dohody, prosím poraďte, co
>mám dělat.
>Děkuji Mečířová
Re: Nemocenská
nejdříve si pořádně přečtěte svou smlouvu, jestli nebyla na dobu určitou, kdyby ne, tak si od zaměstnavatele vyptejte zápočťák a na OSSZ zjistěte co s nemocenkou. řešila bych to co nejrychleji, protože pokud jste bez zaměstnání, musíte se nahlásit na ÚP, jinak platíte si sama sociální.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 3. 2009 11:26
Od 1.5.2008 jsem pracovala na dohododu o pracovní činnosti, bylo tedy za mě placeno soc. i zdrav. pojištění, pracovala jsem dle potřeb zaměstnavatele, 9. 3. jsem onemocněla a v podstatě náhodně jsem se dozvěděla, že zaměstnavatel mě k 3.3.2009 odhlásil z OSSZ, s tím, že ubývají zákazníci a tudíž není práce, dohodu o ukončení pracovní činnosti mi nedal podepsat ani nepředložil, ačkoli 1.5.2008 jsem podepisovala nástup do zaměstn. na základě dohody o pracovní činnosti, nyní jsem se ocitla v naprostém vákuu, ani nevím, kam mám odevzdat neschopenku, zda se mám přihlásit na úřad práce, protože nemám v ruce žádné ukončení dohody, prosím poraďte, co mám dělat.
Děkuji Mečířová