Nepodepsané růžové prohlášení

• (neregistrovaný)

11. 3. 2009 14:30

Dobry den,
    pracoval jsem uplynuly rok na DPP (mesicne vice jak 5000 tzn. srazena 15% zalohova dan). u zamestnavatele jsem nepodepsal prohlaseni poplatnika. Nyni mi bylo vystaveno rocni zuctovani. Chci se zeptat jestli lze jeste podepsat prohlaseni zpetne (rozhodujici je datum na prohlaseni? takze lze podepsat dnes s datumem pred 15.2?) .popripade pokud bych si sam podal danove priznani, muzu si narokovat vsechny slevy na dani (poplatnik, student)?
    dekuji za odpoved,

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 3. 2009 14:34

Agáta (neregistrovaný)

Re: Nepodepsané růžové prohlášení
      Dodatečně podepsat jste měl do 15.2., teď si podejte DP, kde si slevy uplatníte.

• 11. 3. 2009 14:37

mu (neregistrovaný)

vystaveno roční zúčtování ?? to asi ne .. snad potvrzení o zdanitelných příjmech .. ale pamatujte,při jakémkoliv zaměstnání si musíte podepsat daň.prohlášení,ale pouze u jednoho zaměstnavatele v měsíci .. pokud jste student,podáte daň.přiznání,vypočítáte dle potvrzení o zd.příjmech,uplatníte slevu na poplatníka a na studenta/doložit potvrzení o studiu/a sražená daˇby se vám vrátila,podle její výše ..záleží,jak vysoká byla ..pokud by jste si nepodepsal daň.prohlášení u zaměstnavatele a měl méně jak 5000,dali by vám srážkovou daň a tu pak horko těžko dostanete zpět .. i když i to jde .. ale je to dost práce pro účetní a většinou vám řeknou,že to nejde .. takže vždy podepsat ..

• 11. 3. 2009 15:58

Martin (neregistrovaný)

samozrejme jsem mel na mysli potvrzeni o zdanitelnych prijmech, ne rocni zuctovani..kazdopadne diky za odpoved, DP si tedy samozrejme podam..z potvrzeni o prijmech by melo byt patrne kolik bylo srazeno srazkovou dani a kolik zalohovou, takze by nemel byt problem.

• 11. 3. 2009 17:29

Lu. (neregistrovaný)

dO POTVRZENÍ OZDANITELNÝCH příjmech se dostane jen to co bylo daněno zálohovou daní.

• 11. 3. 2009 18:19

Jiřka1 (neregistrovaný)

Přesně tak, budou zde uvedené jen příjmy zdaněné zálohovou daní a tyto zálohové daně. Ale psal jste, že jste vždy vydělal víc než 5000 hrubého měsíčně, ne? V tom případě by šlo vždy o zálohovou daň.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).