Re: Nepodepsané růžové prohlášení
vystaveno roční zúčtování ?? to asi ne .. snad potvrzení o zdanitelných příjmech .. ale pamatujte,při jakémkoliv zaměstnání si musíte podepsat daň.prohlášení,ale pouze u jednoho zaměstnavatele v měsíci .. pokud jste student,podáte daň.přiznání,vypočítáte dle potvrzení o zd.příjmech,uplatníte slevu na poplatníka a na studenta/doložit potvrzení o studiu/a sražená daˇby se vám vrátila,podle její výše ..záleží,jak vysoká byla ..pokud by jste si nepodepsal daň.prohlášení u zaměstnavatele a měl méně jak 5000,dali by vám srážkovou daň a tu pak horko těžko dostanete zpět .. i když i to jde .. ale je to dost práce pro účetní a většinou vám řeknou,že to nejde .. takže vždy podepsat ..
Re: Nepodepsané růžové prohlášení
samozrejme jsem mel na mysli potvrzeni o zdanitelnych prijmech, ne rocni zuctovani..kazdopadne diky za odpoved, DP si tedy samozrejme podam..z potvrzeni o prijmech by melo byt patrne kolik bylo srazeno srazkovou dani a kolik zalohovou, takze by nemel byt problem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 3. 2009 14:30
Dobry den,
pracoval jsem uplynuly rok na DPP (mesicne vice jak 5000 tzn. srazena 15% zalohova dan). u zamestnavatele jsem nepodepsal prohlaseni poplatnika. Nyni mi bylo vystaveno rocni zuctovani. Chci se zeptat jestli lze jeste podepsat prohlaseni zpetne (rozhodujici je datum na prohlaseni? takze lze podepsat dnes s datumem pred 15.2?) .popripade pokud bych si sam podal danove priznani, muzu si narokovat vsechny slevy na dani (poplatnik, student)?
dekuji za odpoved,