Re: Nevyplacení odstupného
Nějak tomu nerozumím. Vy jste zaměstnanec agentury. S ní jste se dohodla na ukončení prac. poměru. Poté jste se zase dohodli na tom, že tu dohodu o skončení pr. poměru rušíte - takže zůstáváte dál zaměstnancem té agentury.
Není mně ale jasné, proč by měla ta firma, do které jste byli přiděleni, platit té agentuře nějaké odstupné, ať už na ně zaměstnanci té agentury nárok měli či ne. Firmy si přece najímají agenturní pracovníky proto, že je nemusí mít jako své zaměstnance a tudíž jim pak, až je nepotřebují, nemusí dávat výpovědi a odstupné.
Je možné, že agentura a ta firma mají ve vzájemné smlouvě, že firma té agentuře něco zaplatí, když už nebude její pracovníky potřebovat - nevím. Každopádně Vy na nějaké odstupné nárok nemáte a pokud si myslíte, že Váš zaměstnavatel (tedy ta agentura) nějak ošidila tu firmu, tak to té firmě můžete nabonzovat.
Pochopila jste to správně.Pravděpodobně roli hrála nějaká smlouva, protože mé 3kolegyně, které podepsaly dohodu a končily k 28.2., již odstupné dostaly. A zaměstnavatel ošidil firmu- strašně se obával toho, aby "neprasklo" mé těhotenství a fakt, že neodcházím.
Já si spíše myslím, že mezi sebou neměli smlouvu o zákonném klasickém odstupném, ale něco jako odškodné za to, že už od té agentury nepotřebují pracovníky, přičemž nezáleží na tom, zda u té agentury zůstanete či ne. Protože si neumím představit, jak by si ta firma měla ověřovat, zda jste u agentury skutečně skončili či ne. Ale to jen tak přemýšlím, jaké mezi sebou smlouvy nevím a Vy určitě také ne. Pokud kolegyně podepsaly dohodu o skončení z důvodu nadbytečnosti, náleželo jim odstupné od zaměstnavatele (tedy od agentury). Pokud Vás si agentura ponechala jako svého zaměstnance, tak Vám odstupné pochopitelně nenáleží. Mimochodem - ta agentura si Vás vůbec nemusela nechat nadále jako svého zaměstnance, když už jste jednou podepsala dohodu o skončení prac. poměru, tak tuto dohodu vůbec nemuseli brát zpět. Nevím, proč by se měli obávat, aby neprasklo Vaše těhotenství.
Jenže mně bylo vyhrožováno, že pokud nepodepíšu, tak mi dají neplacené volno, protože na mě nejsou prostředky.Nyní pracujeme pro 2formy, které o sobě navzájem nevědí, tudíž prostředky jsou.Dohodu o odstoupení jsem podepisovala ve stejný den jako Dohodu o rozvázání pr.poměru s tím, že se pouze uvedlo jiné datum.A bylo řečeno, že se to ve firmě XY nesmí dozvědět, protože je to podvod. A jedna kolegyně byla of.propuštěna, dostala odstupné, je nahlášena na Úřadu práce, ale pro firmu stále načerno pracuje za měsíční plat, který brala předtím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 3. 2009 17:30
Dobrý den, jsem těhotná a jsem zaměstnanec outsorsing.firmy. Jelikož firma pro kterou jsme pracovali, vypověděla zaměstnavateli smlouvu, byla jsem donucena účelově podepsat Dohodu o rozvázání prac.poměru(výpověď jsem dostat nemohla vzhledem k mému stavu) a současně Dohodu o odstoupení od dohody o rozvázání prac.poměru(pod pohrůžkou, že mi dají neplac.volno). O Dohodě o odstoupení od...nemá firma platící odstupné tušení. Zaměstnavatel nyní obdržel od firmy, pro kt. jsme pracovali, odstupné pro každého zaměstnance. Na mé odstupné nárok nemají, vyplatit polovinu dané částky získané podvodem se také zdráhají s výmluvou na to, že peníze jdou na mé náklady, ale já již nyní pracuji pro jinou firmu, která si "naši" firmu zaplatila a ta jim náklady samozřejmě proplácí. Může mi někdo , prosím, poradit? Děkuji.