Re: Tiskopis E101
Tiskopis E101 je pro zaměstnance, přechodně pracujícího na území jiného státu, dokladem o jeho příslušnosti k pojištění doma, a aby po něm nevyžadovali placení tam. Vystavuje se na dobu nejvýše 12 měsíců, ale nikde jsem neslyšela, jaká je nejkratší doba... Pokud jsme o něj pro zaměstnance žádali, bylo to vždy na pár měsíců...
Více třeba tady:
http://www.cssz.cz/cz/evropska-unie/urceni-statu-pojisteni/vyslani-pracovnici.htm
Re: Tiskopis E101
I zpětně už jsme si nechávali vystavovat - my se občas dozvíme, že je někdo vyslán, až když přijede zpátky... OSSZ nám to vystavila bez potíží (šla jsem tam teda zkroušeně a s prosíkem:-))).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 3. 2009 7:41
Dobrý den, moc prosím o radu. Byla jsem na kontrole OSSZ a tam po mně chtěli formulář E101, jestli vysíláme zaměstnance do zemí EU na pracovní cesty déle jak na týden. Myslela jsem, že tenhle formulář se vede jen v případě, že zaměstnáváme cizince, ale naši zaměstnanci jsou všichni občani ČR. Můžete mi prosím někdo říct, co je to tedy přesně za formulář a jestli jsou z toho nějaké pokuty, pokud se nevede? Nechápu, proč ho po mně chtěli na OSSZ.