Nezpracované účetnictví za 2 roky!

• (neregistrovaný)

12. 3. 2009 10:16

Dobrý den, prosím o váš názor -
    přišel za mnou pán, který má s třemi společníky s.r.o.
    Chce zpracovat účetnictví za rok 2007 a 2008. Z jeho řeči vyplynulo, že s.r.o. funguje od r 1993, poslední přiznání bylo podáno za rok 1995. Prý se pak v s.r.o. nic nedělo, ale přiznání nepodávali! Od r.2007 jsou plátci DPH, mají vystavené faktury úplně špatně - někdy s DPH, někdy bez :-( Přiznání k DPH nikdy nepodali. Nechtěla jsem s tím nic mít, ale pán trvá na tom, abych to nějak dala dohromady. (zřejmě se nhemá na koho obrátit)Poslední rozvahu ani výsledovku za rok 1995 nemá. Nemá žádné počáteční stavy.
    Nemáte někdo zkušenosti s podobnou situací? Neumím si představit, co to obnáší, ani jestli se vůbec dopátrám po tolika letech nějakých poč.stavů. Nevím ani kolik bych si za tokovou práci měla říct :-(
    Co vy na to?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 3. 2009 10:24

xy5

Re: nezpracované účetnictví za 2 roky!
      >Dobrý den, prosím o váš názor -
      >přišel za mnou pán, který má s třemi společníky
      >s.r.o.
      >Chce zpracovat účetnictví za rok 2007 a 2008. Z jeho
      >řeči vyplynulo, že s.r.o. funguje od r 1993, poslední
      >přiznání bylo podáno za rok 1995. Prý se pak v s.r.o.
      >nic nedělo, ale přiznání nepodávali! Od r.2007 jsou
      >plátci DPH, mají vystavené faktury úplně špatně - někdy
      >s DPH, někdy bez :-( Přiznání k DPH nikdy nepodali.
      >Nechtěla jsem s tím nic mít, ale pán trvá na tom,
      >abych to nějak dala dohromady. (zřejmě se nhemá na koho
      >obrátit)

to se tedy vůbec nedivím, že mu to nechce nikdo udělat
      a Vám bych se divila, kdybyste se do toho hrnula

slední rozvahu ani výsledovku za rok 1995
      >nemá. Nemá žádné počáteční stavy.
      >Nemáte někdo zkušenosti s podobnou situací? Neumím si
      >představit, co to obnáší, ani jestli se vůbec dopátrám
      >po tolika letech nějakých poč.stavů. Nevím ani kolik
      >bych si za tokovou práci měla říct :-(
      >Co vy na to?

• 12. 3. 2009 10:36

MMM (neregistrovaný)

Ale souhlasím s xy5.Ani za nic bych do toho podruhé nešla.

• 12. 3. 2009 10:32

MMM (neregistrovaný)

Mám zkušenost s rekonstrukcí.Nejednalo se o tak dlouhou "odmlku".
      Požádala jsem FU o nahlédnutí do posledního DP-a z přiložených výkazů(sice také neseděly) jsem přepočítala PS - alespoň podle úč.tříd.
      Pokud se do r.2006 nic nedělo, tak dodatečná DP (o formláře asi požádat FÚ, a vůbec bych se pokusila domluvit postup(odklad daně r.2008) se správcem daně-docela mě překvapuje, že je neupomenul o DP)bez obratů a výkazy by měly být stejné jako v r.posledního podání DP.Za r.2007 přihlásit k plátcovství DPH a protože doklady jsou špatně tak:Opravit (obeslat příjemce)podat dodatečná.Hodně Vám napoví bankovní výpisy z těch lze vyčíst mnohé.Taková práce je k nezaplacení.To vím z vlastní zkušenosti.Za každý rekonstruovaný rok minimálně 3000,--, za každé DP k DPH min.2000,-- a za roky s obratem navíc 10000,--á rok.Tohle je řehole.Také je upozorněte na sankce ze strany FU(možná i SP,ZP-nevím jestli mají zaměstnance),kterým se asi nevyhnou.
      Hodně trpělivosti a sil.

• 12. 3. 2009 10:46

Marci1 (neregistrovaný)

Vždyť mě se do toho také rozhodně nechce!
      Řešila jsem to také s daň.poradcem. Říkal skoro to samé co Vy. Pátrat na Fú po minulých přiznáních. Zaměstnance měli, mají nějaké dluhy na OSSZ, ZP a dokonce prý i nevyplacené mzdy :-) (myslím v tom roce 1995) Mají opravdu bordel úplně ve všem :-(
      Jen jsem chtěla vědět, zda už jste tohle někdo zažil. Já do tohodle dobrodružství nepůjdu, nejsem soukromý detektiv a nemám ráda adrenalinové zážitky :-)
      Díky moc za reakce!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).