PayPal - přiznávání a vykazování příjmů

• (neregistrovaný)

12. 3. 2009 11:13

Dobrý den,
    několik plateb za služby mi přišlo prostřednictvím systému PayPal. Faktury byly v USD nebo v EUR. Většinu prostředků jsem si pak převedl na běžný účet v Kč a přiznám je ve výši v jaké přišly na BÚ, malou část jsem si však ponechal na účtu PayPal.
    Otázka 1: Jak mám vykázat částku ponechanou v systému PayPal pro účely přiznání - předpokládám, že bych ji měl převést na Kč v určitém kurzu? V jakém?
    Otázka 2: Systém PayPal negeneruje klasické výpisy, pouze potvrzení/upozornění e-mailem. Jak mám příjem částky doložit? Moc děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 3. 2009 11:36

Petr25 (neregistrovaný)

Re: PayPal - přiznávání a vykazování pří
      S PayPalem nemusíte nijak kouzlit, chováte se k němu jako ke klasickému bankovnímu účtu. Stačí vytisknout výpis, což u PayPalu jde - já filtruji dle emailu, neboť jeden používám k podnikání, jeden k soukromým platbám - pro finančák vyfiltruju platby pocházející z podnikání.

Je to úplně totéž jako někdo používá soukromý účet u Spořitelny, tak vyznačí na výpisu platby z podnikání a soukromé.

Případně každý může mít kolik účtů chce, od Jamajky po Čukotku :) a FÚ dodá ke kontrole výpisy ze všech účtů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).