Re: PayPal - přiznávání a vykazování pří
S PayPalem nemusíte nijak kouzlit, chováte se k němu jako ke klasickému bankovnímu účtu. Stačí vytisknout výpis, což u PayPalu jde - já filtruji dle emailu, neboť jeden používám k podnikání, jeden k soukromým platbám - pro finančák vyfiltruju platby pocházející z podnikání.
Je to úplně totéž jako někdo používá soukromý účet u Spořitelny, tak vyznačí na výpisu platby z podnikání a soukromé.
Případně každý může mít kolik účtů chce, od Jamajky po Čukotku :) a FÚ dodá ke kontrole výpisy ze všech účtů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 3. 2009 11:13
Dobrý den,
několik plateb za služby mi přišlo prostřednictvím systému PayPal. Faktury byly v USD nebo v EUR. Většinu prostředků jsem si pak převedl na běžný účet v Kč a přiznám je ve výši v jaké přišly na BÚ, malou část jsem si však ponechal na účtu PayPal.
Otázka 1: Jak mám vykázat částku ponechanou v systému PayPal pro účely přiznání - předpokládám, že bych ji měl převést na Kč v určitém kurzu? V jakém?
Otázka 2: Systém PayPal negeneruje klasické výpisy, pouze potvrzení/upozornění e-mailem. Jak mám příjem částky doložit? Moc děkuji za odpověď.