Re: Hlavní + vedlejší činnost - DP
Když jste neměla žádné příjmy, tak přece nemáte co doplácet. Pokud byste ale byla OSVČ hlavní, musela byste zaplatit minimální odvod. Abyste byla OSVČ vedleším, nestačí k tomu, že máte pracovní poměr. Musíte doložit, že v prac.poměru máte pojištěné příjmy ( vč.příp.nemoc.dávek) alespoň 96000,- v r.2008.Pak budete považována za OSVČ vedlejší.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 3. 2009 14:17
Dobrý den,
v minulých letech jsem pracovala jako OSVČV. Od března 2008 jsem zaměstnanec. Živnost jsem však přerušila až v září 2008. Nevím, jak mám postupovat při podání DP. Od 3. 3. budu asi nejspíš fungovat jako vedlejší činnost do září 2008, příjmy jsem měla nulové. Sociální a zdravotní jsem zaplatila pouze za první dva měsíce 2008, na sociálním a zdravotním jsem to rovněž ohlásila až v září. Jak je to s placením sociálního a zdravotního, nebudu muset doplácet? Děkuji JH