Re: Odpisy a výdaje procentem z příjmů
Pokud uplatňujete výdaje procentem, žádné přehledy o stavu majetku nevyplňujete. Odpisy budete vést evidenčně na kartách hmotného majetku a pokud v budoucnu přejdete na skutečné výdaje, budete v odpisování pokračovat.
Vyplňovat tabulku o majetku v daňovém pžiznání má povinnost ten, kdo vede De.
Re: Odpisy a výdaje procentem z příjmů
Tak teď jsem z toho JELEN. Paní Jarmila píše ve své evidenci si to mám snížit o odpis a hi píše, že můžu odepisování přerušit. Tak můžu nebo nemůžu. Nic do DP psát nebudu ale pro sebe v evidenci musím vědět stav k 31.12.2008. To by bylo skvělé, kdybych mohla na nějaký čas co budu uplatňovat výdaje přerušit odepisování.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 3. 2009 17:10
Chtěla jsem se zeptat, když v letošním roce budu poprvé uplatňovate výdaje procentem z příjmů a mám v hmotném majetku auto 3 rok, zda musím uplatnit odpisy? Nebo spíš jestli mám napsat že hmotný majetek mám v zůstatkové hodnotě jako vloni nebo s odečtenými odpisy, které se však nikde neobjeví?