Dodatečný podpis prohlášení

• (neregistrovaný)

13. 3. 2009 8:48

Moc prosím o radu... Zaměstnanec na dohodu o činnosti (jeho jediný PP) dodatečně v únoru podepsal prohlášení. Výše mzdy byla každý měsíc do 5tis, takže původně měl daněno srážkou, ve vyúčtování srážkové daně jsem to uvedla (do sl.6), takže mi ve vyúčtování vyšel přeplatek, který zaměstnanci vrátím.. To všechno chápu, ale vrátím ho jakou formou? Jako roční zúčtování? Jak zaúčtuji (rok 08 už je po uzávěrce) a jakým způsobem mu vyplním Potvrzení příjmů? Jako že přestože "měl podepsané" prohlášení, že jsem srážela 15%, které jsem v provedeném RZ vrátila? Snad se v tom někdo vyzná, já už jsem zamotaná dokonale :))

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 3. 2009 14:54

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Dodatečný podpis prohlášení
      Srážkovou daň mu musíte vrátit v nejbližší výplatě a dopočítat, kolik by byla zálohová ( po uplatnění slevy na popl. zřejmě nula).
      Rozhodně to nemůžete motat do ročního zúčtování. Prostě to vrátíte ve výplatě v položce srážková daň.
      Proč mu chcete dávat Potvrzení příjmů, když mu chcete dělat RZ ?
      Jestli si bude podávat přiznání, na Potvrzení příjmů již vystavíte údaje tak, jak měly vypadat ( příjem pův. daněný asrážkovou, bude v příjmech, srážková daň se žádná nevykazuje a zálohovou měl za ten chybný měsíc nula).Co se týká zaúčtování, dělejte tak, jak děláte měsíčně, ne zpětrně do 2008, oprava sepřece provádí letos.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).