Re: První zaměstn.nemocný.Poradte prosím
Vy už nebudete platit nic, protože 14. den nemoci je 1.3. a to je neděle. Od 2.3. (pondělka) bude platit sociálka. Vy jim zašlete díl IV. spolu s lístkem na peníze ke konci měsíce nebo dílem V. uschopenkou, pokud se uzdraví v průběhu března.
Re: První zaměstn.nemocný.Poradte prosím
Potvrzení o trvání DPN si nechte u sebe. To je potvrzení, že po 14-ti kalendářních dnech neschopnost trvá a na základě toho vy vyplácíte náhradu za DPN. V.díl (s červeným pruhem) odešlete spolu s Přílohou k žádosti o nemocenskou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 3. 2009 10:40
Dobrý den. mám nemocného zaměstnance od 16.2.2009. dostala jsem celkem III.IV.díl a 2x potvrzení o dočasné prac.neschopnosti jednou k 28.2 a podruhé úplně to stejné ale s datumem 1.3.2009.(tvrdší bílý papír). neschopnost nebyla zatím ukončena.
výpočtu náhrady mzdy rozumím. 3dny neplacené. (16,17,18) proplaceno (19,20,23,24,25,26,27)
od 16.2-28.2.2009 celkem 13dnů. takže ve výplatě příští měsíc zaplatím náhradu jen 1 den a zbytek sociálka, je to tak? musím ted některý z těch nemocenských lístků odeslat na sociálku?
moc díky za radu, jsem z toho jelen:-))