Re: leasing EUR - zůstatek 381
Také máme leasingy v EURech. Dle pokynů auditora a daň.poradce děláme na konci každého roku kurz.rozdíly k účtu 381. Při novém leasingu dáváme kurz v den, kdy je HM předán, z toho kurzu vypočítáme celk.cenu a z té potom měsíční díl nákladů. Úhrady máme v kurzu dne úhrady.Ale protože se kurzy během let někdy hodně mění, vznikají na 381 kurz.rozdíly. Bylo nám řečeno, že se to přepočítává vždy k 31.12. každého roku, a ne až při ukončení leasingu. Tam by to mohla být celkem slušná částka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 3. 2009 12:45
Dobrý den, prosím o radu:
Máme leasing v EUR, na 518 a 381 se účtovalo kurzem z faktury od leasingové společnosti, takže každý měsíc jiný kurz.
Nyní leasing skončil a máme zůstatek na 381 z důvodu rozdílných kurzů. Co teď s tím?
Můžu dát do nákladů leasingu na 518, nebo jako kurzový rozdíl (jenže když se účet 381 nepřepočítává, tak zase z jakého titulu) anebo snad nedaňově? - to se mi zase nechce.
Nové leasingy už mám dobře nastavené - 518 a 381 jedu jedním kurzem za celou dobu trvání leasingu, takže se mi to na konci leasingu vyrovná. Tohle jsou nějaké pohrobky po mé předchůdkyni, tak se jich potřebuji elegantně zbavit.
Děkuji za pomoc.