Rozvaha, výsledovka? začátečník :o(

• (neregistrovaný)

13. 3. 2009 13:20

Dobrý den, začánám s Money-přebírám účto. mohl by mi někdo poradit, jak je možné, že když jsem si zadala počáteční stavy a chci si vyjet Rozvahu a Výkaz ZaZ ve zjedn. rozsahu, tak mminulé účetní období (r 08 - zadáváno nyní) absolutně nesedí. Počáteční stavy r 08 mám dobře. HV jsem přeúčtovala, HV za rok 09 v rozvaze i výsledovce sedí na haléř. Tak jak je možné, že ve výkazech mám takové bludy? Za každou reakci Vám děkuji!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 3. 2009 13:28

h (neregistrovaný)

+ dodatek
      Omlouvám se - počáteční stavy r 0 mám snad dobře. Rok 08 jsem ještě neůčtovala. Ale když jsem zadala počáteční stavy 09 - shodné s konečnými stavy 08, tak bych v "minulém" účetním období v rozvaze aq výsledovce snad nesmysly mít neměla?

• 13. 3. 2009 13:57

MMM (neregistrovaný)

Re: rozvaha, výsledovka? začátečník :o(
      Já tedy v Money nikdy nedělala, ale ze zkušenosti s jinými sw bych se podívala nejdříve do obratové předvahy,(ta by Vám měla sedět, pokud máte inventarizovány všechny 0-4 účty) pak bych si sestavila R a V ručně a porovnala bych bludy se skutečností.Kde máte jistotu, že ačkoliv Vám HV sedí na haléř, nejsou bludy i v KS.Někde v Money by mělo být nastavení výkazů ve vztahu k použitým účtům.Také PS zadaný ručně si nemusí rozumět s neuzavřeným rokem(pokud nemáte sw úplně čisté-nové).Co střediska a PS?

• 13. 3. 2009 14:42

h (neregistrovaný)

MMM děkuji za tipy!
      děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).