Roční zúčtování daně-spěchá

• (neregistrovaný)

13. 3. 2009 14:40

prosím o radu.
    zaměstnanec má dva pracovní poměry, každý na poloviční prac. úvazek. V jedné firmě má podepsané prohlášení. Stalo se, že první tři měsíce měl mzdu 4885,- kč, ostatní měsíce má mzdu 5100 kč. takže v té firmě, kde nemá podepsané prohlášení má první tři měsíce srážkovou mzdu a další měsíce zálohovou. jak udělat roční zúčtování?
    Prosím poraďte.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 3. 2009 14:44

beta (neregistrovaný)

Re: roční zúčtování daně-spěchá
      pokud má souběh příjmů a v druhém zaměstnání mu byla sražena zálohová daň, nesmíte provést RZ, z-ec je povinen podat si DPFO na FÚ

• 13. 3. 2009 14:57

Helča (neregistrovaný)

Děkuji a moc se omlouvám, špatně jsem to napsala. Myslela jsem tím, že si bude dělat daňové přiznání sám, ale jak to bude s potvrzením o příjmech. na jedné firmě má celý rok zálohovou daň, na druhé firmě 3 měsíce srážková a pak zálohová. nějak se s tím nemůžu poprat. On si může přece za těch 9 měsíců na té druhé firmě odečíst zálohovou daň nebo ne?

• 13. 3. 2009 15:04

jitka* (neregistrovaný)

Jsem stejný případ. Dělám ve 2 firmách na 4 hod. Někdy když marodím, tak mi vyjde příjem nižší jak 5000,- a mám srážkovou daň.
      Když si dělám přiznání, tak od zaměstnavatele (kde nemám podepsáno prohlášení) dostanu potvrzení o zdanitelných příjmech, kde jsou uvedeny jen příjmy za měsíce, kdy mi byla sražena zálohová daň. Dle toho dělám přiznání a srážková daň se do toho už nemotá.

• 13. 3. 2009 15:12

beta (neregistrovaný)

Samozřejmě že může. Srážková daň nevstupuje v tomto případě do DPFO, ale úhrn příjmů z 1. a 2. zaměstnání - ten úhrn, ze kterého byly spočítány zálohové daně, tento úhrn vstupuje do přiznání a taktéž i zálohové daně spočítané z defacto tohoto úhrnu. Zbytečně složitě jsem to napsalla, ale myslím, že mi rozumíte :)

• 13. 3. 2009 15:07

mzdovka (neregistrovaný)