Re: Jak je to se zdravotním pojištěním?
s největší pravděpodobností Váš zaměstnavatel neposlal na ZP kopii neschopenky a uschopenky (když jste byla nemocná v ochranné době) a ZP o tom neví... zavolejte si do firmy a zeptejte se jich nato, pak bych se spojila se sociálkou, aby Vám vystavili potvrzení, že jste byla nemocná a odevzdala bych to na ZP... Nečekala bych až to udělá zaměstnavatel, protože jak jde vidět, tak ten nato kašle....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 3. 2009 16:51
Dobrý den, měla jsem HPP na dobu určitou a když se zaměstnavatel dozvěděl, že jsem otěhotněla, posunul mi smlouvu už jen o 3 měsíce, tedy do 30.9.2007. Před tímto termínem jsem dostala neschopenku, která mi trvala až do začátku MD, tedy do 8.12.2007. Teď jsem se teprve dozvěděla, že za měsíc říjen a listopad 2007 za mě nikdo neplatil zdravotní pojištění. Myslela jsem si, že když jsem na neschopence, nemusím se hlásit na úřadu práce. Pojišťovna teď po mě chce náhradu s penále za tyto 2 měsíce. Kdo měl za mě ty 2 měsíce platit zdravotní pojištění? Kde jsem udělala chybu? Děkuji mnohokrát za odpověď.