Prac.poměr na dobu určitou

• (neregistrovaný)

15. 3. 2009 13:00

prosím o radu,u současného zaměstnavatele jsem zaměstnán 6,5 roku,ale stále na dobu určitou,která se každý půlrok před uplynutím půlroku opět prodlouží.slyšel jsem že po tak dlouhém prac .poměru je k němu přihlíženo jako k prac.pom. na dobu neurčitou tzn.v případě propouštění odstupné atd.pokud ne co s tím mám dělat ,je nás v zam.asi 100 kterých se to týká.děkuji za radu zdeněk

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 3. 2009 13:09

Jana M (neregistrovaný)

Re: prac.poměr na dobu určitou
      doba určitá je již několik let maximálně 2 roky, pokud zaměstníní trvá nepřetržitě. Potom by již měla být doba neurčitá.

• 15. 3. 2009 14:19

Jiřka1 (neregistrovaný)

To omezení prac. poměrů na dobu určitou na maximálně 2 roky začalo myslím platit od 1.4. nebo od 1.3. 2004. Takže od té doby ještě 2 roky jste mohl mít prac. poměr na dobu určitou a pak už měl přejít na dobu neurčitou, pokud jste pracoval dál. Toto omezení ale neplatí pro některé vyjímky, jako např. starobní důchodce nebo zástupy např. za pracovnici, která je na rodičovské. Tyto pracovní poměry na dobu určitou se mohou sjednávat po delší dobu. Také prac. poměry, které jsou na práce sezónní a práce zvláštní povahy, nejsou omezené na 2 roky. Předpokládám, že máte pracovní poměr, ne dohodu o pracovní činnosti.

• 15. 3. 2009 18:35

zdenek (neregistrovaný)

>>>prosím o radu,u současného zaměstnavatele jsem
      >>>zaměstnán 6,5 roku,ale stále na dobu určitou,která se
      >>>každý
      >>>půlrok před uplynutím půlroku opět prodlouží.slyšel
      >>>jsem že po tak dlouhém prac .poměru je k němu
      >>>přihlíženo
      >>>jako k prac.pom. na dobu neurčitou tzn.v případě
      >>>propouštění odstupné atd.pokud ne co s tím mám dělat
      >>>,je
      >>>nás v zam.asi 100 kterých se to týká.děkuji za radu
      >>>zdeněk
      >>

>pracovní poměry na dobu určitou se mohou sjednávat po
      >delší dobu. Také prac. poměry, které jsou na práce
      >sezónní a práce zvláštní povahy, nejsou omezené na 2
      >roky. Předpokládám, že máte pracovní poměr, ne dohodu o
      >pracovní činnosti. prac.pom. máme na dobu určitou vzhledem k tomu že pracuji ve školství a zaměstnavatel to bere jako práci sezonní dík

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).