Re: zrušení pracovního poměru bez podpis
Nerozumím,, co je "oznámení o zrušení PP v ochranné době", ale ptáte-li se na formu, tak § 66 odst. 1 ZP přepokládá púísemnou formu, ale s jejím nedodržením nespojuje sankci neplatnosti, takže je možné zrušit PP ve zkušební době i ústně. Pokud by byl zrušen PP v době prvních 14 prac. neschopnosti, zaměstnavatel by překročil zákaz, ale o neplatnosti by rozhodoval výlučně soud k Vašemu žalobnímu návrhu podanému nejpozději do 2 měsíců ode dne, kdy PP skončil. POZOR - je to lhůta počítaná podle měsíců, prekluzivní a navíc hmotněprávní (= musí být doručeno soudu, nestačí podání na poštu). Právní úkony v pracovněprávních vztazích nemusí činit pouze statutár nebo osoba pověřená, ale také ten zaměstnanec, o němž tak stanoví vnitřní předpis nebo je to s ohledem na jeho pracovní zařazení obvyklé (bez pověření).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2009 6:58
Prosím o radu,když mi zaměstnavatel chce zrušit pracovní poměr v zkušební době, dal mi podepsat oznámení o zrušení v ochr. době, kde ovšem zástupce zaměstnavatele nebyl podepsá, s tím že až to podepíše, tak mi ho dodatečně pošlou. Podle mne je totu ukončení neplatné.(jedná se o to, že statutární zástupce je v zahraničí a než se k němu dostane a on podepíše poštu, tvrvá i měsíc. Ve firmě zatím nikdo jiný statutárním zástupce ani pracovníkem pověřeným podepisovat nebyl jmenován.Můžete mi prosím někdo poradit i dle jakého §?
Moc děkuji