Špatně vyplněné potvrzení o zdan.p.

• (neregistrovaný)

16. 3. 2009 9:14

Dobrý den mám příjmy ze zaměstnání i z podnikání, v podnikání vykazuji ztrátu, ze zaměstnání mám od 1-ho zaměstnavatele
    1-10měs. přijmy 256 862,-
    pojistné 89 906,-
    základ daně 346 768,-
    dan 31 395,- to mi vyšlo,že je v pořádku

od 2-ho zaměstnavatele 11-12 měsíc

mám příjmy 41 500,-
    pojistné 14.525,-
    zdan.mzda 56 025,-
    dan 3 605,- mě vyšla dan 4 260,-

tak že,když vyplním DP mám doplatek na dani,kdyby mi dělali teoreticky roční zúčtování žádný doplatek bych neplatil, nevím zda-li to mám správně,ale jinak co mánm dělat,když je to špatně.Děkuji všem za ochotu,žádné jiné odpočty jsem neuplatňoval,jen jsem podepsal prohlášení.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2009 10:48

Jiřka1 (neregistrovaný)

Re: špatně vyplněné potvrzení o zdan.p.
      Pokud jste neměl 2 zaměstnavatele současně a nejste z nějakého jiného důvodu (třeba příjem z nájmů nebo kvůli podnikání) povinen podávat přiznání, tak ho podávat nemusíte. Pokud byste požádal u toho druhého zaměstnavatele u zúčtování, tak byste nedoplatek daně nedoplácel, pokud ovšem byly daňové zálohy v průběhu roku počítány správně. Pokud by zaměstnavatel zjistil, že nedoplatek vznikl kvůli chybě ve výpočtu daně (např. Vám v některém měsíci srazil dvojí slevu na poplatníka apod., tak byste nedoplatek musel zaplatit. Ale je mně to divné - neměl jste nějaké příjmy, ze kterých se neodvádí pojistné, např. nedostal jste vyplacenou od zaměstnavatele náhradu za pracovní úraz nebo odstupné nebo tak něco? Jestli náhodou špatně nevyplnil potvrzení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).