Re: odpočet na manželku
podpora z UP se do příjmu manželky započítává,potvrzení mít nemusíte,ale pokud budete na hranici,raději ho přiložte,pokud si dáváte daň.přiznání..do příjmu se také započítávají nem.dávky,pozor !!!!
a manželka si ve svém daň.přiznání uplatní samozřejmě odpočet na poplatníka tj. 24 840,- ..
dOBRÝ DEN MOHU SE JEŠTĚ ZEPTAT MANŽELKA JAK SE TO BERE MANŽELKA JE NA PRACOVNÍM ÚŘADĚ OD 8ŘÍJNA A TEĎ NEVÍME JESTLI DO PŘÍJMU Z PRACOVNÍHO ŮŘADU MÁME ZAPOČÍTAT I PENÍZE CO DOSTALA V LEDNU ZA PROSINEC NEBO JEN TO COJÍ BYLO SKUTEČNĚ DOOPRAVDY DO KONCE ROKU VYPLACEN(přikl.za Říjen dostala v Listopadu a za Listopad v Prosinci a teď nevíme jestli to přiznat podle toho za který měsíc je to vyplycené nebo kolik doopravdy dostala protože za prosinec dostala v Lednu? moc děkuji za odpověď. Sajda
tak v tomhle případě bych si nechala vystavit na ÚP potvrzení o výši podpory vyplacené v roce 2008.. ale myslím si,že pokud podpora vyplacená v lednu je za prosinec,nemá co v příjmech za rok 2008 dělat .. je to už příjem za leden 09,ale pokud budete mít potvrzení,že ji vyplatili za 10,11,12/08 XXX částku,budete mít v ruce doklad,který bych k daň.přiznání přiložila /na FÚ mají rádi,když jim doložíte hodně dokladů :-) ..čím víc,tím líp,pak vás alespoň nebudou pořád otravovat a chtít po vás další a další prokazování .. já dokládám vše,co doložit jde ..
Odpočet na ní můžete uplatnit,pokud opravdu těch 68000,- nedosáhla. Ale pozor, pro posouzení těchto příjmů se zahrnuje i podpora v nezaměstnanosti (to píšete, že měla 3500), nemocenská, mateřská dovolená (pouze prvního půl roku) - rodičovská ne a další.... Podpora se započítává pouze do příjmů k posouzení nároku na odpočet u manžela. Pokud manželka vyplňuje přiznání,tak tam zahrne příjmy pouze z podnikání, popř. od zaměstnavatele atd.
Manželka měla do doby než šla na PÚ příjmy 50.075,-kč a od 8.10.2008 je vedená na PÚ za říjen dostala 19.listopadu 2.710,-Kč,za za listopad dostala 9.12.2008 3.500,-, a teď nevíme jestli započítat i 3500,-kč za Prosinec které dostala až 13.1.2009
Mohla by jste mi napsat jestli to teda vychází na ten odpočet v mých daních ajestli tam apočítat i tu dávku z pracáku co dostala manželka za prosinec až v lednu(jinak nemocenskou neměla nic jiného nepobýráme. Děkuji za odpověď Sajda
pokud skutečně nic jiného nepobírala,tak vám to vyjde i kdyby jste tam započítali 3500,-ale já bych to tam nezapočítavala,uplatněte si v daň.přiznání odpočet na manželku a počkejte,jestli vás FÚ vyzve k doložení .. ale nemějte strach,68000 to určitě nepřesáhne .. a opravdu nepobírala za celou dobu v zaměstnání žádnou nemocenskou ?? tu by jste tam museli započítat ..
,za za listopad dostala
>>>>>9.12.2008
>>>>>3.500,-, a teď nevíme jestli započítat i 3500,-kč za
>>>>>Prosinec které dostala až 13.1.2009
>>>>>Mohla by jste mi napsat jestli to teda vychází na ten
>>>>>odpočet v mých daních ajestli tam apočítat i tu dávku
>>>>>z pracáku co dostala manželka za prosinec až v
>>>>>lednu(jinak nemocenskou neměla nic jiného nepobýráme.
>>>>>Děkuji
>>>>>za odpověď Sajda
>>>>
>>>>pokud skutečně nic jiného nepobírala,tak vám to vyjde
>>>>i kdyby jste tam započítali 3500,-ale já bych to tam
>>>>nezapočítavala,uplatněte si v daň.přiznání odpočet na
>>>>manželku a počkejte,jestli vás FÚ vyzve k doložení ..
>>>>ale nemějte strach,68000 to určitě nepřesáhne .. a
>>>>opravdu nepobírala za celou dobu v zaměstnání žádnou
>>>>nemocenskou ?? tu by jste tam museli započítat ..
>>>
>>>opravdu ne Dělala jen na poloviční úvazek a ani jeden
>>>den nemarodila. Sajda
>>
>> tak to s klidem vyplňte a podejte,pokud jste vy
>>zaplatil daň,mělo by se vám vrátit hodně peněz,čím
>>více
>>jste na daních zaplatil,tím více se vám vrátí ..
>
>Děkuji za pomoc moc jste mi pomohla Sajda
není zač .. :-) užijte si vrácené korunky a dobrou noc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2009 18:37
Dobrý den chtěl bych se zeptat na odpočet na manželku.
Nevíme když jsem si dal do svého daňového přiznání odpočet (12měsna/24840,-kč)na manželku protože její příjmy byly celkem 50.075,-kč Jak to má manželka ve svém daňovém přiznání s odpočtem na poplatníka(odečítá si tu částku 24.840,-,nebo ne protože jsem si na manželku dal odpočet do daní já když nevydělala těch 68.000,- ?????
pak bych se chtěl ještě zeptat když byla manželka poslední 3 měsíce v roce na Pracovním Úřadě a pobýrala částku 3500,- jestli se to připočítává do příjmů taky,a pokud ano jestli musí mít nějaké potvrzení z P.Ú.
pŘEDEM DĚKUJI MOC ZA ODPOVĚĎ SAJDA