Čerpání dovolené a nástup na MD-kontrola

• (neregistrovaný)

16. 3. 2009 18:57

Dobrý den,prosím o kontrolu výpočtu(je to moje první zaměstnankyně).Z roku 2008 nevyčerpaná dovolená =11,5 dnů
    Nástup na MD 1.5.09= 8,5 dne(počítala jsem 1/12 ze 120 dnů při nároku 20 dnů za rok 2009).Celkem =20 dnů,které vybere před nástupem na MD.Před ukončením MD si požádá o zbytek dovolené za rok 2009.A tady už tápu-vyšlo mi 12 dnů??Poraďte ,prosím.Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2009 20:05

mzdovka (neregistrovaný)

Re: čerpání dovolené a nástup na MD-kont
      Nastávající mamča si chce tu dovolenou vybrat před nástupem na PPM?takových je dost málo,většinou jsou již na neschopence,pak mají PPM a po PPM požádají o čerpání dovolené,ve vašem případě by měla nárok na celých 20 dnů z r.09,jelikož ŘD čerpaná po PPM se nekrátí !!!! a samozřejmě i 11,5 z r.08..

• 16. 3. 2009 20:16

anča (neregistrovaný)

Děkuji,já to původně tak měla,ale ptala jsem se známé(mzdové)a ta mi vysvětlila,že zatím nemůže čerpat celou,protože(nedejbože)by ji dítě mohlo-ani to nechci napsat-umřít a vrátila by se do práce.
      Starou musí vyčerpat.Ještě jednou děkuji.

• 16. 3. 2009 20:33

mzdovka (neregistrovaný)

tak to vám tedy vysvětlila chybně .. může se stát ledasco,ale za 15 let jsem takto nikdy u maminky neuvažovala .. a starou si vyčerpat nemusí,z r.2008 je to až do konce r.09 a to by mamina stihla při nástupu na PPM 1.5.09,tj. někdy v listopadu by začala vybírat ..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).