Re: Osvobození od daně, výpočet
od příjmů odečtete výdaje, které byly na dosažení příjmů. neodečítají se sociální a zdravotní pojištění, které se vedou jako neovlivňující. když budete postupovat podle přiznání , navede vás, co ještě odečtete - životní pojištění, penzijní, dary .. ale zcela určitě by bylo lepší, aby to udělal člověk, který tomu rozumí. Nemáte někoho v okolí?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2009 18:58
Dobrý den, ráda bych se zeptala na jednu věc, jež mi není jasná. Mám velmi krátce Žl, od léta min. roku a použila jsem jej teprve ke konci roku. Příjmy na něj jsou malé. Někde jsem četla, že první dva roky podnikání jsem osvobozená od daně, ale nevím, co to v praxi znamená. Tak jako tak musím asi vyplnit přiznání daně z příjmů, nicméně o výpočtu také nic nevím. Mám jen představu: Od příjmů odečtu výdaje (ještě ani nevím které mohu odečíst) a z výsledku vypočtu daň, jež činí 15%. Výslednou hodnotu zaplatím fin. úřadu - nebo je nutné ještě něco jiného přičíst/odečíst? Moc děkuji za radu.