Přehled OSSZ řádek 29

• (neregistrovaný)

16. 3. 2009 19:27

Dobrý večer.

Vyplňuji formulář "Přehled o příjmech a výdajích OSVČ za rok 2008".
    Na řádku 28 pánovi vychází minimální vyměřovací základ (64680,.) On,protože je v předdůchodovém věku,si chce na důchod platit víc a já nevím,kolik bych mu měla na řádek 29 dát.
    Prosím,poraďte mi, jaká částka by byla optímální.
    Děkuji Vlaďka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2009 19:49

Petra2 (neregistrovaný)

Re: připojuji se k dotazu
      Dobrý večer,

to bych také ráda věděla, když jsem se ptala na PSSZ kvůli jedné klientce, bylo mi sděleno, ať si nechá klientka vypočítat jakoby invalidní důchod přímo v důchoďáku, a podle toho ať si určí vyměřovací základ. Protože kdyby si prý zvýšila o několik tisíc, tak by jí to na důchodu mohlo udělat jen pár korun, tak jestli to prý má cenu. Z odpovědi jsem byla dost zmatená a odcházela jsem s pocitem, že u kováře jsem nepochodila, tak třeba tady někdo bude vědět.

Petra

• 17. 3. 2009 10:20

Maru (neregistrovaný)

Re: bez záruky
      Dobrý den,
      řešila jsem stejnou situaci před 2 lety u tchána (58 let). Na Ossz tenkrát námi spočítali, že aby měl důchod kolem 10 000,-, měl by mít určený vyměřovací základ asi 130 000.
      Berte to ale pouze orientačně. Informace tenktrát zjišťovala tchýně, takže já pouze vyplňuji přehled na její přání. Vůči klientům bych se snažila to zjistit oficiálně. Aby vám nepřišli omlátit důchod o hlavu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).