Re: PPM a vedlejší OSVČ
Bohužel měla. Aby mohla být vyplácena PPM musí být dotyčná bez jiných příjmů. U následného rodičovského příspěvku už je to jedno, to si můžete přivydělat kolik chcete. Řešením by bylo na půl roku podnikání převést na někoho jiného-manžela, rodiče...To samé řešímu sebe - nástup PPM 8/09 :-)
Proč si nevezmete PPM i u OSVČ? Dvě pojištění = dvoje dávky.
Já si opravdu z OSVČ neplatila dobrovolně pojištění, je to jen jako privýdělek, ale nechci ho teď na 28. týdnů přerušovat, ještě mi dobíhají zakázky, které byly posunuty z konce minulého roku, nic nového nyní neuzavírám.... jen mi nikdo neodpověděl, zda můžu pracovat na vedlejšák nebo ne. Na OSSZ se dohadují a sami nevědí, tak nevím, kdo jiný by to měl vedět.
Moc díky za reakce.
Já jsem pracovala, PPM jsem ze zaměstnání dostala v max.možné výši, ale po dobu pobírání PPM jsem musela, jak už jsem zde psala, platit zálohy jako OSVČ hlavní činnost od 1.1. 2009 je výše min. zálohy 1.574,- Kč. Pokud můžete živnost přerušit- přerušte, já jsem nemohla. Zdravím a přeji zdravé, šťastné a spokojené mimi Markéta
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2009 20:07
Chtěla jsem se zeptat, neboť na konci tohoto měsíce začnu pobírat peněžitou pomoc v mateřství ze zaměstnání (jako hlavní činnost) a zároveň mám i vedlejšák jako OSVČ, zda musím OSVČ přerušit. Dnes mi bylo na OSSZ sděleno, že musím tuto OSVČ přerušit po dobu mateřské, ale jak jsem se dočetla, tak to mohu vykonávat, neboť PPM je mi vyplácena z hlavního zaměstnání a tedy v podnikatelské činnosti mohu pokračovat. Zaměstnána jsem na dobu neurčitou, příjem ze zaměstnání je vysoký, ale jako OSVČ mám možnost si přivydělat a doplatit dříve hypotéku. Měla ta paní na OSSZ pravdu, že to podnikání na vedlejšák musím přerušit, nějak se mi to nezdá. Moc děkuji.