Nárok na daňový bonus 2008

• (neregistrovaný)

16. 3. 2009 20:48

Má manžel nárok na daňový bonus pokud byl zaměstnán v loňském roce 2 měsíce na hl.p.p. a celková hrub. mzda činila 42.000 a tři měsíce na DOPP celkem za 12.000? Ostatní měsíce byl registrován na ÚP. A kam se uvádí na daňovém přiznání těch 12.000? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2009 20:56

mzdovka (neregistrovaný)

Re: nárok na daňový bonus 2008
      DOPP je dohoda o pr.práce ?? asi ano,že,máte tedy potvrzení o zd.příjmech .. nasčítáte s příjem z HPP a spočítáte .. pak má nárok na vyplacení bonusu na děti ..

• 17. 3. 2009 6:59

xy5

daně se počítají do nuly, pokud nemáte děti, na které by uplatňoval daň. zvýhodnění, tak žádný bonus nepřichází v úvahu

• 17. 3. 2009 7:11

ES (neregistrovaný)

máme dvě děti na mě na rod.dovolené. A co podpora co dostával na pracáku. Myslela jsem, že se v DP neuvádí, ale v jedné předešlé diskuzi jsem se dočetla, že ji tam snad někdo uváděl

• 17. 3. 2009 7:28

xy5

pokud neměl podepsané daň.prohl., tak z DoPP byla odváděna srážková daň (3měs.x4000Kč), která je konečná, v daň.přiznání se neobjeví
      manžel, pokud bude podávat daň.prohl., tak musí si vyžádat o zam-telů Potvrzení o zdanitelných příjmech
      pokud by do daň.př. šlo jen těch 42000Kč, tak nemůže uplatňovat bonus na děti a ani neuplatní slevu na manželku (pokud její příjem nedosáhl výše 68000Kč), bonus na děti může být vyplacen v případě, že HM dosáhne alespoň 48000Kč/rok
      podpora v nezaměstnanosti nejde do daň.př. toho dotyčného (nedaní se), ale počítá se jako příjem (do 68000Kč), pokud by chtěl uplatnit slevu na manžela/lku, která by tuto podporu pobírala

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).