Re: nárok na daňový bonus 2008
máme dvě děti na mě na rod.dovolené. A co podpora co dostával na pracáku. Myslela jsem, že se v DP neuvádí, ale v jedné předešlé diskuzi jsem se dočetla, že ji tam snad někdo uváděl
Re: nárok na daňový bonus 2008
pokud neměl podepsané daň.prohl., tak z DoPP byla odváděna srážková daň (3měs.x4000Kč), která je konečná, v daň.přiznání se neobjeví
manžel, pokud bude podávat daň.prohl., tak musí si vyžádat o zam-telů Potvrzení o zdanitelných příjmech
pokud by do daň.př. šlo jen těch 42000Kč, tak nemůže uplatňovat bonus na děti a ani neuplatní slevu na manželku (pokud její příjem nedosáhl výše 68000Kč), bonus na děti může být vyplacen v případě, že HM dosáhne alespoň 48000Kč/rok
podpora v nezaměstnanosti nejde do daň.př. toho dotyčného (nedaní se), ale počítá se jako příjem (do 68000Kč), pokud by chtěl uplatnit slevu na manžela/lku, která by tuto podporu pobírala
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2009 20:48
Má manžel nárok na daňový bonus pokud byl zaměstnán v loňském roce 2 měsíce na hl.p.p. a celková hrub. mzda činila 42.000 a tři měsíce na DOPP celkem za 12.000? Ostatní měsíce byl registrován na ÚP. A kam se uvádí na daňovém přiznání těch 12.000? Děkuji