Daňové zvýhodnění na dítě

• (neregistrovaný)

17. 3. 2009 9:17

Zaměstnanec se rozvedl, uplatňoval daňové zvýhodnění na svoji 20 ti letou dceru (studentka VŠ). I po rozvodu zvýhodnění dále uplatňuje. Co bych si od něj měla nechat doložit, abych nepochybila v přiznání daňového zvýhodnění?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 3. 2009 9:21

xy5

Re: Daňové zvýhodnění na dítě
      při rozvodu, kde je studující zletilé dítě, se nedává rozsudkem do péče některého z rodičů
      když jsem toto měla, tak jsem si nechala napsat potvrzení od zam-tele bývalého manžela, že on neuplatňuje (naštěstí spolu oba bývalí manželé komunikovali, takže tady nebyl problém)
      pokud nekomunikují, tak je problém, neboť nemáte se o co opřít, rozsudek soudu to neřeší

• 17. 3. 2009 9:25

jouva (neregistrovaný)

Potvrzení o studiu a pokud otec žije ve spol.domáctnosti tak potvrzení že on si neuplatnuje dan.zvýhodnění na dítě. Tím nikdy nic nezkazíte

• 17. 3. 2009 14:02

Jiřka1 (neregistrovaný)

Já bych si vyžádala prohlášení té dcery, že s ním vede společnou domácnost. To je totiž rozhodující. Pokud mu soud nařídil platit jí alimenty, tak s ní společnou domácnost nevede.

• 17. 3. 2009 14:07

xy5

já se v této oblasti rozvodů moc neorientuji, ale co jsem měla možnost řešit v praxi u zam-kyně, tak soud už výživné pro tyto děti neřeší - podílí se oba rodiče na výživě a nesvěřuje se nikomu z nich
      prohlášení dcery není na škodu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).