Mohu udělat nové roční zúčtování daně?

• (neregistrovaný)

17. 3. 2009 14:41

Zaměstnanec si "vzpomněl",že zapomněl uplatnit slevu na manželku a chce předělat již zpracované a vyplacené RZD. Může to udělat mzdová účetní a v příští mzdě dovyplatit rozdíl?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 3. 2009 14:45

Agáta (neregistrovaný)

Re: Mohu udělat nové roční zúčtování dan
      Měl si vzpomenout do 15.2., asi bych mu vyjela potvrzení o příjmu s vyznačením, kolik mu bylo vráceno na dani, ať si podá DP:

• 17. 3. 2009 14:50

R.K. (neregistrovaný)

Spíš bych postupovala tak, že bych mu vystavila potvrzení o příjmech, kde bych zaškrtla, že daňové vyrování bylo provedeno s tím a tím výsledkem.Ať si podá sám na FÚ.

• 17. 3. 2009 14:55

Betynka (neregistrovaný)

OK.
      Ještě mě napadá - na řádku č.5 a 6 - pojištění za zaměstnavatele je uvedena částka nižší než měl zaměstnavatel odvést-došlo k chybě a z (sice malé) částky se neodvedlo ani SP ani ZP,doplatilo se letos.Mám na potvrzení nechat částku chybnou?
      Nevím si s tím rady..

• 17. 3. 2009 17:02

aanicka (neregistrovaný)

Já bych udělala opravu. Termín vyrovnání je do 31.3., takže z mého pohledu je to oprava. Trochu dobré vůle neuškodí.

• 17. 3. 2009 17:21

xy5

o žádnou opravu se nejedná!
      protože, on měl do 15.2. napsat do daň.prohl. a doložit potřebné, že žádá slevu na manželku, a to neučinil!!!
      jen ať si udělá daň.př. sám na FÚ (MÚ mu jistě ráda vyplní Potvrzení o zdanitelných příjmech, kde vyplní, kolik mu na dani již vrátila)
      nechápu Váš postoj, proč byste se zbytečně zamotávala do problémů a jak byste to vysvětlovala při případné kontrole FÚ, že jste mu slevu na manželku neuplatnila v RZD s ostatními zam-ci
      navíc, ten zam-ec může někde roztrubovat, že to dopodepsal až s měsíčním zpožděním
      v tomto případě se nejedná o dobrou vůli, ale může se to obrátit proti MÚ, že nedodržuje zákony

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).