Re: Přiznat nebo nepřiznat příjem?
Zdravím, jaké tedy byly Vaše příjmy v r.2008? Pouze za záv.činnosti-píšete, že jste byla zaměstnaná, a z DoPP-těch 2x 5 tis.?Předpokládám, že prohlášení nebylo podepsáno souběžně...Vyžádejte si od jednotlivých zaměstnavatelů potvrzení o příjmech, tyto příjmy uveďte v daňovém přiznání, s uplatněnou slevou na poplatníka budete mít DP 0.Podepsaným prohlášením se dostáváte do režimu "zálohové daně" s možností uplatnění slev, tento příjem je nutno "očistit" RZD nebo zmíněným daňovým přiznáním.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 3. 2009 15:05
Dobrý den,
v r. 2008 jsem si vydělala na dohodu o provedení práce celkem za dva měs. 10.000,-. Měsíčně mi bylo vyplaceno 5 tis., podepsala jsem prohlášení a žádná konečná daň ani zálohová nebyla odvedena. Musím tento příjem přiznat v ročním zúčtování daně tj. podávám si daň. přiznání za rok 2008??
Vím, že se nemusí přiznávat příjem do 6 tis., ale nevím zda se jedná o 6tis. za celý rok nebo měsíc.
Děkuji