Nedokončená výroba-nevyfakturovaná

• (neregistrovaný)

17. 3. 2009 15:10

Dobrý den, mám jednu lahůdku z "dědictví" po bývalé účetní - v roce 2006 udělala NV ve výši 44 tisíc na jednu zakázku. Proti tomu byl náklad za nákup materiálu ve stejné výši. Materiál byl fakticky odvezen-prodán a troufám si tvrdit že byl i zaplacen. Ale žádný doklad o prodeji nebo faktura již vystavena nebyla. Takže nám to teď trůní na účtu 121 a já bych se toho ráda zbavila....:-( Podadíte co s tím? Dívala jsem se tady na daný problém a BUBU se k tomu vyjadřoval dost obeznámeně,ozve se? Děkuji a přeji hezký zbytek dne,Patricie.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 3. 2009 16:20

Heam (neregistrovaný)

Re: Nedokončená výroba-nevyfakturovaná
      NV je také moje "oblíbená..nucená parketa", mohu se optat, lze dohledat, kdy byl materiál prodán?máte výdejky, prodejky?

• 17. 3. 2009 17:46

P. (neregistrovaný)

Toto dohledat lze. Ale jak říkám, je to i zaplacené, ale bez dokladu, prostě "na hubu"....Je to hnus failovej :-))

• 17. 3. 2009 19:06

vandík (neregistrovaný)

Já se s dovolením připojím, mám podobný problém, ale asi 10 let starý, také dědictví. Mně na 121 také zůstala pěkná sumička, a nevím, co s tím. Firma stavěla a nefakturovala. Po nějaké - krátké době se ve zlém rozešla s odběratelem a nedok. výroba si tam vesele visí - nikdy už vyfakturovaná nebude, prosím o radu.

• 17. 3. 2009 19:54

bezu (neregistrovaný)

Nedokončená výroba je zásoba jako každý jiný materiál a musí se v rámci účetní závěrky inventarizovat. Tak jako ve skladu materiálu zjistíte nepotřebný materiál a zlikvidujete ho, tak při inventarizaci NV vyhotovíte zápis, že zakázka nebyla dokončena a nebude fakturována (třeba z důvodu nedosažení dohody o odběratelem nebo tak něco). Toto podepíše osoba odpovědná a vy můžete zakázku odepsat bez fakturace do nákladů. Od r.2008 umožňuje zákon o dani z příjmu odepsat do nákladů nepotřebné zásoby.

• 18. 3. 2009 16:55

bubu (neregistrovaný)

Materiál nakoupen, pak prodán (výdejky nelze dohledat) faktura nevystavena ale materiál zaplacen a Vám to visí na 121 jako nedokončená výroba.
      To je asi na dost dlouhý povídání. Pokud máte zájem o moje rozumy napište na buben@unet.cz - něco možná vymyslím.

Hezký den přeje
      bubu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).