Re: BOnus - prosííííím
Tak brouzdám po internetu a tohle jsem našla na PAMSERVIS.CZ:
Srážky ze mzdy se provádějí z čisté mzdy a též z příjmů, s nimiž se zachází jako se mzdou. Jedná se o dávky nemocenského pojištění, důchody, stipendium, podpora v nezaměstnanosti a při rekvalifikaci, "měsíční daňový bonus", vrácená daň vyplývající z ročního zúčtování, popřípadě další příjmy (odstupné, odchodné, atd.). Srážky se provádějí i z odměny poskytnutých zaměstnanci na základě dohody o pracovní činnosti.
UPOZORNĚNÍ: Srážky nelze provádět z náhrad cestovních výdajů nebo obdobných náhrad (náhrada za opotřebení vlastního nářadí).
Akorát by mě zajímalo, kde to našli v zákoně, než to začnu od ledna u zaměstnance zpětně tedy předělávat !!!!!!!!!!!!!!!
Re: BOnus? - exekuce
Také bych ráda, kdyby se ještě někdo pokusil vyjádřit. v tomto paragrafu 277 píší, co se od mzdy musí odečíst, ale pravda je, že se bonusy přičítají a o tom se tam nic nepíše, ale zase naproti tomu v čisté mzdě jsou.Tak opravdu nevím. Já je tam totiž nedávám a jsem dost na vážkách. Mimochodem, myslíte, že to někdy někdo zjistí !!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 3. 2009 9:34
Dobrý den, prosím počítá se do čisté mzdy pro srážky exekucí i měsíční daňový bonus ? děkuji mockrát