Re: Zadržená srážka - ukončení PP - pros
Stále jí zadržovat a až Vám přijde vyrozumění o nabytí právní moci, tak odeslat příslušnému exekutorovi.
Připomínám ještě, že pokud ten povinný u Vás ukončil prac.poměr, tak jste povinna neprodleně sdělit toto exekutorovi a také mu předat tzv.vyúčtování srážek na exekuci.
zam-ci ji vyplatit nesmíte, musíte čekat, až přijde nabytí PM
také musíte oznámit soudu, že, u Vás dotyčný přestal pracovat, kolik Kč jste srazili a že tuto částku deponujete na firemním účtu
budete deponovat tak dlouho, dokud nedostanete ze soudu odpověď - buď nabytí PM, potom deponované částky odešlete tomu, pro koho jste srážela nebo také může přijít, že máte deponované částky vrátit povinnému - teprve potom byste to vrátila zam-ci (už bývalému)
také musíte napsat na ZL, že má exekuci
Nemůžete srážku vyplatit, musíte ji zadržet tak dlouho, dokud Vám nepřijde doklad o nabytí právní moci, poté srážku odešlete a zároveň písemně oznámíte, že zaměstnanec u Vás ke dni tomu a tomu ukončil pracovní poměr a další srážky tedy nebudete provádět.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 3. 2009 9:48
Mám takovou jednu zapeklitost a potřebovala bych poradit, proto prosím zkušené mzdové. Zaměstnanec, přišla exekuce, tedy usnesení, soud nařídil srážku nepřednostní pohledávky - výkon rozhodnutí srážkami ze mzdy. Ovšem jelikož rozhodnutí nenabylo právní moci, musí zaměstnavatel srážku provést, zadržet a vyplatit oprávněnému až mu od soudu přijde vyrozumnění o nabytí právní moci. Srážku jsem provedla minulý měsíc. Zaměstnanec ale tento měsíc dostal výpověď za závažné porušení pracovní kázně a byl mu ukončel PP. Co mám proboha udělat s tou zadrženou srážkou? Vyplatit zpět zaměstnanci, oprávněnému nebo jí stále "zadržovat"? Za odpovědi předem moc děkuji!