Hlavní navigace

Daňové zvýh. a roční zúčt.daně

  • (neregistrovaný)

    19. 3. 2009 11:48

    V minulých týdnech jsem zde někde přečetla že jestliže v průběhu roku se změní kdo z rodičů uplatňuje daň.zvýhodnění, není potom možné jednomu ani druhému z rodičů provést roční zúčtování. Myslím si, že jsem jen špatně četla nebo chápala, můžete mi to prosím někdo potvrdit (či vyvrátit) ?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 3. 2009 11:55

      Líba (neregistrovaný)

      Re: Daňové zvýh. a roční zúčt.daně
      Myslím, že tam šlo o případ, kdy jeden z rodičů měl v prohlášení dítě na sebe napsané celý rok, ale z důvodu nemoci slevu nemohl po část roku uplatnit.

      Pokud jeden má např. do dubna a přinese potvrzení, že od května už neuplatňuje, tak není důvod, proč by si ho druhý nemohl od května na sebe napsat. A oba potom požádat o RZD.

    • 19. 3. 2009 12:10

      Jiřka1 (neregistrovaný)

      Re: Daňové zvýh. a roční zúčt.daně
      Nebo může jít o případ, kdy např. matka uplatňovala zvýhodnění, ale po skončení roku se dohodnou, že je za totéž období uplatní otec. V takovém případě si oba nechají vystavit potvrzení o zd. příjmech a podají přiznání, kde ty děti uplatní jak chtějí.

    • 19. 3. 2009 12:43

      Jiřka1 (neregistrovaný)

      Re: Děkuji
      Když se prostřídali, např. od ledna do června otec a od července do prosince matka, tak zúčtování může být. Pokud by uplatňoval od ledna otec a zpětně by je chtěla uplatnit od ledna matka, tak zúčtování ne, jen přiznání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).