Odpočet na manželku

• (neregistrovaný)

19. 3. 2009 20:13

Dobrý den. Moc vás prosím o radu. Jsem na mateřské třetím rokem. Začala jsem podnikat a jsem v 2008 ve ztrátě. Příjmy 323 tis. a výdaje 391 tis. K tomu ta mateřská. Může si na mě manžel odpočíst položku odpočet na manželku? Když už mě má. :-) Děkuji mnohokrát a přeji pěkný večer.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 3. 2009 20:26

www (neregistrovaný)

Re: odpočet na manželku
      Pokud jste třetím rokem, předpokládám, že pobíráte rodičovský příspěvek...?

Pokud nemáte příjmy větší než 68.000,- Kč za rok (rodičovský příspěvek se nezapočítává do této výše příjmu), z podnikání máte ztrátu a žijete s manželem ve společné domácnosti, může si na vás uplatnit slevu na dani ve výši 24.840,- Kč

• 19. 3. 2009 21:02

JiřinaH. (neregistrovaný)

Bohužel ne. Příjmy manželky se počítají hrubé, před odečtením nákladů. Jsou vyšší než 68.OOO.Mateřská sepokud myslíte rodič.přísp.se nepočítá.

• 19. 3. 2009 21:17

zz (neregistrovaný)

Děkuji všem. Ano, rodičovský příspěvek pobírám. Moc děkuji za pomoc, nebyla jsem si úplně jistá. Přeji hodně síly.

• 19. 3. 2009 21:45

www (neregistrovaný)

Jiřinko, vy jste zlatá duše...ptala jsem se na FÚ po telefonu v lednu a není to poprvé co jsem dostala od "kováře" milnou informaci. Je pravda, že jsem koukla na zákon o dani z příjmu a není tam zmínka o uplatnění slevy na manželku při ztrátě...omlouvám se za špatnou odpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).